Amenzi în Pitești pentru activitate fără forme legale de angajare

de | 30.07.2020 17:07 | Actualitate

 

Având în vedere solicitările Inspecției Muncii și ale Instituției Prefectului, cu privire la limitarea răspândirii infecției cu SARS –Cov-2 (COVID -19), Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeș, în raport de clauzele stipulate în protocolul de colaborare încheiat cu Inspectoratul Județean de Poliție Argeș, a demarat o serie de acțiuni de control.

În acest context, acțiunile de control realizate în perioada 22-26 iulie 2020, de către ITM Argeș care a beneficiat de sprijinul și experiența de abordare a lucrătorilor din cadrul IPJ Argeș și-au atins obiectivele cu privire la reducerea incidenței muncii nedeclarate, verificarea și monitorizarea modului în care se respectă prevederile legale în domeniul securității și sănătății în muncă.

În acest sens, echipe mixte de inspectori de muncă și polițiști au organizat acțiuni de control la angajatori de pe raza județului Argeș care desfășoară activitate în domeniul construcțiilor, comerț cu amănuntul, intermedieri financiare.

Cu această ocazie, pe raza Secției Nr. 1 Poliție Pitești a fost depistat un număr de două persoane care prestau activitate fără forme legale de angajare, drept pentru care doi angajatori au fost sancționați contravențional cu amenzi în cuantum de 34.500 lei.

Pe raza Secției Nr. 2 Poliție Pitești a fost depistat un număr de 5 persoane care prestau activitate fără forme legale de angajare, drept pentru care 3 angajatori au fost sancționați contravențional cu amenzi în cuantum de 100.000 lei, totodată fiind dispuse măsuri în sarcina angajatorilor pentru intrarea în legalitate.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, au fost aplicate 5 amenzi, valoarea acestora fiind în sumă de 27.000 lei.

Deficienţele constatate în urma controalelor:

– lipsă instruire SSM, SARS-CoV-2;

– lipsă control medical periodic;

– lipsă echipament individual de protecţie.

Acest articol este despre: pitesti amenzi forme legale angajare

Distribuie!

Articol scris de Marius Ionel

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Pitești: Ridicarea pubelelor de gunoi, în regim automat
Pitești: Ridicarea pubelelor de gunoi, în regim automat

Achiziționată recent de către S.C. Salubritate 2000 S.A., noua mașină de gunoi a fost testată în vederea ridicării pubelelor cu o capacitate între 120 și 240 de litri. Este vorba despre un utilaj mono operator, ce lucrează în regim automat, regim în care pot fi...

Medic tânăr specialist în urologie la Spitalul Mioveni
Medic tânăr specialist în urologie la Spitalul Mioveni

Echipa medicală a Spitalului Mioveni s-a îmbogățit cu un nou membru. Este vorba despre dr. Burtea Florian Gabriel, medic specialist urolog. Acesta a absolvit Facultatea de Medicină Generală din cadrul Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” București,...