Web Analytics

Amenzi în Pitești pentru activitate fără forme legale de angajare

de | 30.07.2020 17:07 | Actualitate

 

Având în vedere solicitările Inspecției Muncii și ale Instituției Prefectului, cu privire la limitarea răspândirii infecției cu SARS –Cov-2 (COVID -19), Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeș, în raport de clauzele stipulate în protocolul de colaborare încheiat cu Inspectoratul Județean de Poliție Argeș, a demarat o serie de acțiuni de control.

În acest context, acțiunile de control realizate în perioada 22-26 iulie 2020, de către ITM Argeș care a beneficiat de sprijinul și experiența de abordare a lucrătorilor din cadrul IPJ Argeș și-au atins obiectivele cu privire la reducerea incidenței muncii nedeclarate, verificarea și monitorizarea modului în care se respectă prevederile legale în domeniul securității și sănătății în muncă.

În acest sens, echipe mixte de inspectori de muncă și polițiști au organizat acțiuni de control la angajatori de pe raza județului Argeș care desfășoară activitate în domeniul construcțiilor, comerț cu amănuntul, intermedieri financiare.

Cu această ocazie, pe raza Secției Nr. 1 Poliție Pitești a fost depistat un număr de două persoane care prestau activitate fără forme legale de angajare, drept pentru care doi angajatori au fost sancționați contravențional cu amenzi în cuantum de 34.500 lei.

Pe raza Secției Nr. 2 Poliție Pitești a fost depistat un număr de 5 persoane care prestau activitate fără forme legale de angajare, drept pentru care 3 angajatori au fost sancționați contravențional cu amenzi în cuantum de 100.000 lei, totodată fiind dispuse măsuri în sarcina angajatorilor pentru intrarea în legalitate.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, au fost aplicate 5 amenzi, valoarea acestora fiind în sumă de 27.000 lei.

Deficienţele constatate în urma controalelor:

– lipsă instruire SSM, SARS-CoV-2;

– lipsă control medical periodic;

– lipsă echipament individual de protecţie.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii