Web Analytics

Amenzi în Argeș pentru transport ilegal de lemne

de | 29.10.2020 13:49 | Actualitate

 

În ziua de 28 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești, au acționat pe linia combaterii sustragerii, transportului și comercializării de material lemnos fără forme legale, ocazie cu care au efectuat un control la o societate comercială cu sediul în localitatea Vlădești, având ca obiect de activitate comercializarea, prelucrarea și depozitarea materialului lemnos.

Din verificări s-a constatat faptul că reprezentantul societății verificate a expediat cantitatea de 29,91 mc de material lemnos, fără documente de însoțire și nu a verificat corespunzător avizele de însoțire, la momentul primirii în depozit a materialelor lemnoase.

Ca urmare a neregulilor constatate, societatea a fost sancţionată contravenţional cu amenzi în valoare totală de 13.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravenţiile silvice. Totodată, a fost luată măsura complementară de confiscare valorică a cantității de 29,91 de metri cubi de material lemnos, în valoare de 12.680,786 de lei.

De asemenea, în ziua de 28 octombrie a.c., poliţiştii argeşeni au acţionat pe raza de competenţă, pentru combaterea tăierii, sustragerii și comercializării ilegale de material lemnos, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești, Direcției Silvice Argeș, precum și cu personalul silvic cu atribuții de control/de pază pe linie silvică, ocazie cu care au fost depistați 7 bărbați, cu vârste cuprinse între 19 și 47 de ani, care au tăiat, deținut sau transportat material lemnos pe drumurile publice cu atelaje sau autoutilitare, fără documente legale.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale, conform Legii 171/2010, în valoare totală de 3.000 de lei, și a fost confiscată cantitatea de aproape 2 metri cubi lemn de foc de diverse esenţe, care a fost predată ocoalelor silvice competente.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Ete, d reak ; se „distepta” … prostu’ , dupa ce muntii chelira !