Amenzi în Argeș pentru nerespectarea carantinei și nepurtarea măștii

de | 6.01.2022 18:44 | Actualitate

Peste 350 de polițiști și polițiști locali, împreună cu reprezentanți ai celorlalte instituții cu atribuții în domeniu, acționează, în continuare, pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid-19.

Polițiștii argeșeni au desfășurat 30 de acţiuni punctuale, dintre care 26 au fost organizate independent de către poliţişti, trei organizate împreună cu I.J.J. Argeş şi una cu alte structuri.

În cadrul acțiunilor, au fost verificate 1.763 de persoane, precum și 112 mijloace de transport.

Citește și Sancțiuni contravenționale pentru furt de lemne la Bughea de Sus

De asemenea, în ultimele 24 de ore, au fost verificate 95 de societăți comerciale, unde poliţiştii, alături de celelalte structuri cu care acționează în sistem integrat, au instruit reprezentanţii tuturor agenţilor comerciali și centrelor comerciale verificate cu privire la măsurile dispuse pentru respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului.

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii argeşeni au aplicat, conform Legii 55/2020, un număr de 44 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 3.000 de lei, după cum urmează:

– 42 de sancțiuni, în valoare de 1.000 de lei, ca urmare a nepurtării sau purtării necorespunzătoare a măștii;

– două sancțiuni, în valoare de 2.000 de lei, ca urmare a nerespectării măsurilor de izolare/carantinare.

Distribuie!

Articol scris de Marius Ionel

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii