Amenzi aplicate de polițiștii de la Protecția Animalelor la Domnești

de | 16.05.2022 18:29 | Actualitate, Home

În ziua de 15 mai a.c., polițiștii din cadrul Biroului Protecția Animalelor Argeș au desfășurat o acțiune la Târgul săptămânal Domnești, împreună cu polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Domnești, precum și în zona adiacenta față de DN 73, pe raza comunei Rucăr.

Ca urmare a verificărilor, au fost constatate abateri referitoare la nerespectarea de către deținătorii de exemplare canine expuse spre vânzare a obligației privind identificarea acestora prin microcipare, precum și abateri privind vânzarea sau înstrăinarea în orice mod a animalelor, fără documentele prevăzute de legislația sanitară veterinară în vigoare.

Citește și A început numărătoarea inversă pentru festivalul rock de la Corbeni

În urma abaterilor au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 1.700 de lei, după cum urmează:

-5 sancțiuni, în valoate totală de 500 de lei, conform OUG 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân;

-două sancțiuni, în valoare totală de 1.200 de lei, conform HG 984/2005 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor privind normele sanitare veterinare.

Acest articol este despre: amenzi,arges,domnesti,protectia animalelor

Distribuie!

Articol scris de Marius Ionel

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Argeș: S-a răsturnat cu mașina la Nămăești!
Argeș: S-a răsturnat cu mașina la Nămăești!

Accident rutier produs în cursul zilei de astăzi în satul Nămăești, comuna argeșeană Valea Mare Pravăț. Din primele informații aflăm că, a fost implicat un singur autoturism care s-a răsturnat în șanțul de pe marginea carosabilului. Posibil o persoană să fie rănită....