Web Analytics
scris sâmbătă, 12.11.2022

Ambulanțierii ies în stradă

Angajații serviciilor de ambulanță vor ieși în stradă și vor picheta instituțiile cheie din Capitală. Sindicaliștii spun că șeful DSU, Raed Arafat, refuză să convoace ședințele obligatorii și, de asemenea, acuză că nu s-au mai cumpărat ambulanțe noi. Acţiunea va debuta cu un miting organizat în 22 noiembrie.

Ambulanțierii ies în stradă

„Calendarul va debuta cu un miting, care va fi organizat în data de 22 noiembrie 2022 în faţa Ministerului Afacerilor Interne, Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), respectiv în faţa Ministerului Sănătăţii şi în faţa sediul Guvernului României. La acest miting, vor lua parte şi liderii Blocului Naţional Sindical, cât şi membri din celelalte federaţii afiliate la Blocul Naţional Sindical”, se arată într-un comunicat al BNS pe Facebook.

Citește și: A murit Alexandru Puiu, fondatorul Universității “Constantin Brâncoveanu”

Nemulţumirile membrilor Blocului Naţional Sindical şi ale membrilor Federaţiei „Ambulanţa” sunt legate de lipsa de reacţie a premierului la Memoriul înaintat de FNSAR în data de 30 mai 2022, prin care au fost prezentate problemele acute cu care se confruntă Serviciile Publice de Ambulanţă. De asemenea, sindicaliştii spun că sunt nemulţumiţi şi de refuzul şefului DSU, care este şi preşedintele Comisiei Interministeriale pentru Suport Tehnic (CISMT), Raed Arafat, de a convoca şedinţe CIMST pe parcursul anului 2022, şi precizează că lipsa acestor şedinţe a dus la lipsa de consultare, de transparenţă şi de decizii care au afectat serviciile de ambulanţă privind dezvoltarea şi organizarea.

Citește și: Celebra fabrică de pantofi Clujana s-a închis după 111 ani

În plus, aceştia acuză sabotarea Serviciilor Publice de Ambulanţă de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, respectiv Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, prin neimplicare în cursul anului privind încheierea Contractului subsecvent pe anul 2022 din Acordul-CADRU pe anii 2018-2022. Acest fapt a dus la pierderea a unui număr de aproximativ 400 de ambulanţe Tip B 4×4 şi 4×2 pentru echipaj medical de urgenţă şi a celor aproximativ 100 de ambulanţe Tip C pentru echipaj medical de urgenţă cu medic, în condiţiile în care, Serviciile Publice de Ambulanţă se confruntă cu o mare lipsă de autosanitare, iar din numărul de autosanitare din „dotarea” Serviciilor Publice de Ambulanţă, doar 25% îndeplinesc condiţiile tehnice legale, se mai precizează în comunicat.

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Acesti ambulantieri sa nu uite ca sint platiti din banii de la „”stat”” si nu din banii lui Arafat, dar….dar…Arafat are fima privata pe acest serviciu si umple buzunarele pe munca lor…Daca ei nu doresc sa faca parte din „”sanitarii”” tarii asta este altceva. Sa nu se uite ca toate ,ca tot ce se cumpara pentru „”salvare”” sint din banii de la buget nu din banii lui Arafat…asa ca sindicalistii ar trebui sa ia masura pentru asa ceva…
    Nu mai apelati la mila lui Arafat ca nu cumpara el „”salvari”” din banii lui , ci din banii romanilor asa cum s-a facut totdeauna…Sa nu uitam banii aruncati pe geam cu cheltuiala de izolete , combinezoane si multe altele , obiecte cumparate din dictatura lui Arafat…asa ca…mergeti la Ministerul Sanatatii nu la mila lui Arafat ca nu da el bani din buzunarul lui…Arafat ar trebui sa se duca in tara lui , adica in Siria ca ce de medicii au nevoie acolo…

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *