Web Analytics

Ambasadoarea SUA la NATO: Îl susţinem pe Mark Rutte. Prietenului nostru, Klaus Iohannis, toate cele bune

de | 2.04.2024 20:00 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Ambasadoarea SUA la NATO, Julianne Smith, a declarat marţi, într-un briefing de presă la Bruxelles, că Washingtonul îl susţine pe deplin pe actualul premier olandez Mark Rutte pentru șefia Alianţei Nord-Atlantice, menționând că apreciază candidatura lui Klaus Iohannis, pe care l-a calificat drept un „prieten” și căruia îi urează „toate cele bune”, notează Adevărul. 

Citește și: Argeș. Atenție la înșelăciuni: Accidentul, Coletul, Pomana regelui Cioabă, Instalatorul!

Cred că sunteţi conştienţi de faptul că poziţia SUA este că îl susţinem pe deplin pe Mark Rutte ca viitor secretar general, dar avem cel mai mare respect şi pentru prietenul nostru, preşedintele Iohannis, şi apreciem că a intrat în competiţie şi îi dorim toate cele bune, în timp ce noi continuăm să dezbatem această problemă (alegerea viitorului secretar general – n.r.) în cadrul Alianţei”, a declarat Julianne Smith, conform News.ro.

Reprezentantul permanent al SUA la NATO a afirmat că în prezent ambasadorii celor 32 de ţări membre NATO discută şi dezbat argumentele cu privire la cei doi candidaţi.

Noi, toţi cei 32 de ambasadori de aici, din cadrul NATO, suntem în toiul căutării unor potenţiali succesori (pentru actualul secretar general Jens Stoltenberg – n.r.). Şi există doi candidaţi oficiali, după cum ştiţi. Îi avem pe Mark Rutte din Olanda şi pe preşedintele Iohannis din România. Există o dezbatere în curs de desfăşurare în cadrul Alianţei cu privire la calificările acestor doi lideri foarte impresionanţi şi vom continua să dezbatem argumentele pro şi contra ale acestor două persoane până când vom ajunge la un consens asupra unuia dintre ei”, a susținut ambasadoarea, conform sursei citate.

Julianne Smith a adăugat că „speră” ca în săptămânile următoare să se ajungă la un consens, dar a precizat că nu se ştie care va fi momentul exact.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *