Web Analytics

Amănunte din cazul escrocului sentimental din Pitești

de | 15.11.2019 10:56 | Actualitate

 

În urmă cu o zi vă informam că polițiștii Biroului de Investigații Criminale Pitești au reținut un bărbat bănuit de săvârșirea infracțiunii de furt. Din cercetări s-a stabilit că în perioada februarie-noiembrie 2019 acesta ar fi sustras bani și bijuterii profitând de încrederea victimelor. Bărbatul, în vârstă de 34 de ani se împrietenea cu diverse femei care îl invitau în casă. La plecare își lua și câte un suvenir din casa lor, de obicei bijuterii sau bani.

Deși se dădea drept profesor universitar, el a fost ridicat de polițiști dintr-un Service auto, în timp ce spăla mașini. Povestea acestui escroc sentimental a ieșit la iveală după ce două dintre femeile cărora le-a căzut pradă au reclamat la Poliție că le-au dispărut bani, bijuterii și diferite bunuri. Victimele au 47 și, respectiv, 28 de ani. Una este măritată, cealaltă, nu.

Paguba nu este foarte mare, însă fapta le-a revoltat pe cele două femei care au alertat autoritățile după ce au avut relații cu hoțul timp de nouă luni, adică în perioada februarie-noiembrie 2019.

În acest timp, cele două femei se pare că nu știau una de cealaltă și că împart așternutul cu același bărbat. Individul este suspectat că, în acest timp, avea relații și cu alte femei din județul Argeș.

Există informații că numărul femeilor seduse și furate de escroc este mult mai mare, însă multe dintre ele nu au depus reclamații deoarece sunt căsătorite și nu vor să se afle aventurile extraconjugale. Totuși, oamenii legii le caută și pe celelalte victime care au fost păgubite de escroc.

Individul urmărea femeile pe stradă, în supermarketuri sau în diferite magazine, intra în dialog cu ele și le câștiga încrederea. Bărbatul își alegea victimele după ce, în prealabil, le evalua situația materială. Adică era atent la felul în care sunt îmbrăcate, la ce mașini au sau, după ce făceau cunoștință, le studia profilul pe Facebook, înainte de prima întâlnire. Folosindu-și șarmul, profita de naivitatea femeilor și le câștiga încrederea. După ce le convingea să îl primească în casa lor, pleca cu bijuterii, bani și alte obiecte de valoare.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii