Web Analytics

„Am urcat şi pe terasa blocului ca să îl conving să renunţe la planul său”

de | 16.06.2017 15:41 | Actualitate

20 bogdan dogaru# Bogdan Dogaru, poliţistul care a salvat un om de la sinucidere
Duminica trecută, agentul șef adjunct de poliție Bogdan Dogaru, aflat în timpul liber, a reușit să salveze un piteștean care a avut mai multe tentative de a se arunca de la etajul patru al blocului în care locuia. O oră şi jumătate au durat discuţiile, timp în care bărbatul s-a dezechilibrat și a fost de trei ori pe punctul de a se prăbuși în gol. Într-un final, Bogdan Dogaru a reuşit să îl convingă pe bărbat să stea de vorbă cu el.  Bogdan Dogaru (32 de ani), care lucrează în cadrul Poliției Argeș din 2007, ne-a acordat un scurt interviu în care vorbește despre fapta sa absolut lăudabilă.

# Cum s-a petrecut intervenția dumneavoastră?
– Tocmai ce ajunsesem în parcare și am văzut două echipaje de poliție. Am văzut și personajul la balcon la etajul patru unde locuia, amenințând că se aruncă de acolo. Pentru că îl cunoșteam de mult și eram vecini am avut atitudinea respectivă și în primul rând pentru că trebuia să îmi fac datoria de polițist și în timpul liber.
# Cât de greu a fost de convins bărbatul să renunțe la planurile sale sinucigașe? Ce i-ați spus?
– A fost foarte greu. Am negociat o oră și jumătate cu personajul respectiv. Nenorocirea se putea produce oricând. Am încercat să îl conving să se țină bine de balcon, de câteva ori era să se dezechilibreze. I-am spus să se gândească la familie, la copil, i-am spus că problemele se pot rezolva și în alt mod. Într-un final, la insistențele mele, bărbatul a cedat și a renunțat la planul său sinucigaș.
# Ați mai avut până acum asemenea intervenții?
– Nu am mai avut până acum o intervenție de asemenea natură și sper să nu mai am. Dialogul cu persoana respectivă a fost purtat și de pe terasa blocului. Am urcat și acolo ca să îl conving să renunțe la plan. Ulterior, l-am convins să îmi deschidă ușa de la apartament și să mă lase să intru să discutăm. Odată ajuns în locuința sa, mi-a luat cinci minute să îl conving să meargă la echipajul SMURD din fața blocului ca să îl consulte.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole