Web Analytics

„Am sesizat autorităţile competente după articolele din Jurnalul de Argeş ce făceau referire la poliţişti”

de | 21.09.2017 12:36 | Politica si Administratie

3 bogdan berechet# Declară Bogdan Berechet, comandantul Poliţiei Argeş # Interviu în exclusivitate

# Care sunt plusurile și minusurile pe care le-ați constatat la IPJ Argeș de la venirea în noua funcție?
– La Argeș am găsit o echipa deja formată, mare parte profesionisti, echipa pe care imi doresc sa o consolidez. Pe majoritatea îi cunosc si am colaborat cat timp am lucrat aici. Legat de minusuri, vor urma mai multe analize și unde vom identifica deficiențe le vom remedia, inclusiv prin consultarea colegilor. Punctual, mai sunt unele probleme la câteva dintre secțiile rurale de poliție, atât în ceea ce privește resursa umană, cât și logistic. Nu sunt adeptul măsurilor radicale, ci doar pentru a corecta un mod de lucru deja sedimentat.

# Numeroși polițiști argeșeni s-au pensionat în această vară. Au fost scoase posturile lor la concurs? Cum stați cu personalul?
– Într-adevăr, au ieșit foarte mulți colegi la pensie, mai grav este faptul că au ieșit mulți profesioniști, cu experiență vastă, greu de înlocuit. La ora actuală, deficitul de personal în cadrul IPJ Argeș este de 20%. Sunt convins că prin măsurile întreprinse la nivelul MAI, deficitul de personal se va reduce. Vă asigur că principala prioritate în acest context este să mă asigur că nu va scădea calitatea muncii.
# Argeșul este un județ campion la defrișări ilegale și mai multe dosare legate de aceste infracțiuni sunt încă nesoluționate. Vor fi aceste dosare cumva prioritizate?
– Combaterea infracțiunilor la regimul silvic este un obiectiv prioritar pentru noi. Există dosare complexe în lucru pe linie de infracțiuni la regimul silvic, cu prejudicii foarte mari. Soluționarea acestor cauze complexe presupune o serie de activități specifice, unele dintre ele putând fi de durată, și aș vrea să menționez aici expertizele silvice. Nu mai târziu de săptămâna trecută Secția de Poliție Rurală Rucăr a propus trimiterea în judecată a 12 persoane pentru infracțiuni la regimul silvic. Dosarul soluționat de aceștia a fost disjuns din alt dosar complex care a fost de asemenea trimis Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, cu propunere de trimitere în judecata a 56 de persoane. Prejudiciul în acest caz este de peste 1,2 milioane lei.
# Într-un denunț făcut la DNA de către omul de afaceri Viorel Bolovan și publicat în Jurnalul de Argeș sunt nominalizați mai mulți ofițeri ai IPJ Argeș, precum Costinel Iancu și Aioanei Marius. S-a autosesizat IPJ Argeș în aceste cazuri? Se fac cercetări?
– Am luat la cunoștință despre articolele respective din Jurnalul de Argeș și, întrucât acestea faceau referire la polițiști, au fost sesizate instituțiile competente material. Toate aspectele semnalate în articole vor fi clarificate în momentul în care sesizările trimise de IPJ Argeș vor fi soluționate.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii