”Am primit un SMS şi un mail cu mesajul: «Îţi pregătim cătuşele!»”

de | 4.01.2012 22:10 | Dezvăluiri

# Directorul ziarului Profit, ameninţat după ce a refuzat mita de la magnatul portocaliu Lăzăroiu. # Iulian Uţă: „Lăzăroiu mi-a oferit 10 milioane pentru fiecare articol defăimător la adresa deputatului Drăghici”. „Portocaliii au pus botniță presei în 2011” și „Lăzăroiu dă mită jurnaliştilor pentru atacuri murdare la adresa familiilor adversarilor”, sunt două dintre titlurile apărute la sfârșitul lunii decembrie pe site-ul ziarului ”Profit” din Curtea de Argeș. Cum s-a ajuns la aceste lucruri? Simplu, prin oferirea unor sume de bani ziariștilor dispuși „să-și vândă bruma de onoare pe care o mai aveau și să devină peste noapte pupincuriștii PDL”. Cel puțin asta susține, cu subiect și predicat, patronul ziarului Profit din Curtea de Argeș, Iulian Uţă, în interviul pe care l-a acordat Jurnalului de Argeș.

”Mi-a cerut contractul ca să-l aibă la mână pe Ninel”

# Domnule Uţă, ați afirmat recent că Ștefan Lăzăroiu a încercat să vă mituiască. Chiar s-a întâmplat asta?
– Da, și nu o dată, ci de trei ori, și asta în prezența vicepreședintelui lor de aici (vicepreşedintele PDL Curtea de Argeş, n.red). Deci, o dată a vrut să-mi ofere o sumă foarte mare de bani pentru un contract în care apărea numele primarului Nicolae Diaconu. Făcusem un contract cu o firmă a lui Diaconu, în care acesta semnase și ca director, și ca asociat, iar Lăzăroiu a aflat asta de la un angajat de-al meu, știu și despre cine e vorba, care făcuse o fotografie a contractului. I-a arătat poza lui Lăzăroiu, însă aceasta era neclară fiind făcută cu telefonul mobil și cred că i-a tremurat și mâna de frică atunci. Atunci, Ștefan Lăzăroiu a cășunat pe mine, se ruga tot timpul de mine să-i dau contractul, ca să-l șantajeze și să-l aibă la mână pe Ninel, care, chipurile, ar fi fost în stare de incompatibilitate. Până la urmă, Lăzăroiu m-a şi chemat la el ca să-mi ofere bani.
# Unde v-ați întâlnit?
– La sediul PDL Curtea de Argeș, acolo unde a fost de față și vicepreședintele organizației municipale.
# Despre ce sumă era vorba?
– O sută de milioane de lei.
# Bani cash sau un contract de publicitate?
– Nu, este vorba de bani pe care Lăzăroiu vroia să mi-i dea pe loc. Mi-a cerut contractul, iar în momentul în care i-am spus că nu pot să fac acest lucru mi-a propus să-mi dea el banii pe acel contract, adică suma de 100 de milioane.
# Care a fost reacția lui Lăzăroiu, după ce ați refuzat să-i dați contractul?
– În primul rând, mi-a anulat mai multe contracte de publicitate. A mers la patronii firmelor respective, împreună cu reprezentanți ai mai multor direcţii deconcentrate, ITM, Garda financiară, și i-a amenințat cu amenzi dacă nu întrerup colaborarea cu ziarul Profit. E vorba de cinci societăți ai căror directori au venit și mi-au spus că nu mai pot onora contractele de teama lui Lăzăroiu.
# Ați afirmat că sediul ziarului Profit a fost vandalizat de mai multe ori…
– Da, așa este. Redacția a fost vandalizată chiar și de patru ori într-o lună.
# Aveți certitudinea că pedeliștii au făcut asta?
– Nu știu, dar coincidența este prea mare. Prea s-au legat între ele! Vreau să vă spun că au existat presiuni și la tipografie sau la distribuitorii de presă, mi-au făcut tot felul de șicane.

”Îmi reproşa că nu scriu bine despre PDL”

# Când v-a mai oferit Ștefan Lăzăroiu bani?
– Prin iulie sau august a venit la mine și mi-a spus că-mi oferă 10 milioane de lei pentru fiecare articol defăimător la adresa lui Mircea Drăghici. Are el ce are cu deputatul Drăghici. Evident, l-am refuzat. Lăzăroiu a insistat în continuare și mi-a propus un contract al cărui scop era acela de a-l promova pe el. N-a mers nici de această dată, întrucât începuse să mă sune și să-mi reproșeze că nu scriu bine la adresa PDL, într-un cuvânt îmi dicta politica redacțională.
# După publicarea articolului în care ați dezvăluit că a încercat să vă mituiască, Lăzăroiu a reacționat în vreun fel?
– Nu! Am primit însă un SMS și un mail în care eram atenționat că pe 16 ianuarie mi se pregătesc cătușele, dar nu știu cine le-a trimis. Nu pot să spun că Ștefan Lăzăroiu se află în spatele acestor mesaje. Pot să afirm, însă, că Ștefan Lăzăroiu a încercat din răsputeri să-mi pună bețe-n roate, când am organizat cea de-a patra ediţie a Premiilor Profit – Omul anului 2011 la Curtea de Argeş. A sunat oamenii de afaceri, oamenii de cultură, medicii, profesorii din oraș și le-a spus să nu vină la eveniment. Până și șeful de sală de la restaurantul unde s-a ținut evenimentul a fost instruit de Lăzăroiu să spună că nu ne mai poate primi, pentru că s-a spart o țeavă de gaze. Ce se mai poate spune?

Replica lui Lăzăroiu: “E treaba lor, pot să scrie ce vor”

L-am căutat și pe Ștefan Lăzăroiu pentru a-i cere un punct de vedere în legătură cu acuzațiile care i s-au adus, însă acesta n-a vrut să comenteze articolul din Profit. „N-am chef să comentez astăzi asemenea prostii. E treaba lor, pot să scrie ce vor. Realitatea e că Uță a venit la mine să-mi ofere niște informații și eu l-am refuzat!”, a mai spus Lăzăroiu.
Neluţu DINU

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii