Web Analytics

„Am o vârstă şi doi copii mici. Nu îmi mai permit să rămân două-trei luni neplătit”

de | 21.03.2018 20:46 | Sport

13 Ayza# Interviu pe final de carieră cu brazilianul Roberto Ayza de la CS Mioveni

# Când ai venit în România și în ce context?
– Am ajuns în România prin impresarul Traian Gherghişan în anul 2007. Pe vremea respectivă m-a adus la Cetatea Suceava, atunci când activa în Liga a II-a.
# De ce ai ales apoi CS Mioveni?
– Am ales Mioveni dintr-o conjunctură. Jucam la FC Bihor și vorbeam cu fostul meu coleg de echipă Dan Săndulescu, care plecase la Mioveni, și mi-a povestit de echipă și m-a convins să vin aici.
# Menționează cele mai frumoase momente petrecute la CS Mioveni.
– Momente frumoase au fost multe. Eram ca o familie. Dar vă spun două momente extraordinare. Am câștigat premiul de cel mai bun jucător din Liga a II-a în 2010 și am reușit și o promovare cum CS Mioveni în Liga I.
# La ce echipe de fotbal din România ai mai jucat?
– Am jucat la Cetatea Suceava, în Liga a II-a, Ceahlăul Piatra Neamț, în Liga I, FC Bihor, în liga secundă, Gloria Bistrița, în Liga I și, evident, la CS Mioveni, în ligile 1 și 2.

„În Brazilia nu există regula asta de la juniori. Acolo, dacă ești bun la 15 ani, te bagă să joci”

# Spune câteva lucruri despre familie.
– Familia este foarte importantă pentru mine și petrec tot timpul liber cu ei. M-a susținut mereu în ceea ce fac. Pentru ei fac totul.
# Despre retragere ce ne poți spune?
– Am luat această decizie tot pentru familie. În ziua de astăzi, fotbalul din România nu mai este ce a fost. Astăzi jucătorii trebuie să aducă bani de acasă pentru a se putea întreține. Nu vedeți, cluburile nu plătesc, intră în insolvență. Am o vârstă și doi copii mici acasă și nu îmi mai permit să rămân două-trei luni neplătit.
# Concret, ce vei face după ce pui ghetele-n cui?
– Deocamdată nu știu, am posibilitatea de a lucra într-o firmă de familie, dar mi-ar plăcea foarte mult să lucrez cu copiii. Tocmai de aceea am obținut carnet de antrenor.
# Ce ai să-ți reproșezi în carieră?
– Chiar sunt mulțumit de cariera mea. Am făcut tot ce a depins de mine ca să ajut echipele la care am fost.
# Ce le transmiți suporterilor acum, pe final de carieră?
– Mulțumesc pentru susținere. M-au făcut întotdeauna să mă simt important și asta mi-a dat forță să continui și să trag pentru echipă în cele mai grele momente.
# Cum e fotbalul românesc față de cel brazilian?
– E cam complicat de analizat. În Brazilia nu există regula asta de la juniori. Acolo, dacă ești bun la 15 ani, te bagă să joci, nu cum este aici, obligația asta. Din punctul meu de vedere, scade foarte mult nivelul fotbalului cu regula asta impusă de Federație… Vreau să revin cu o observație: mai am încă două momente frumoase cu această echipă. Calificarea mai departe în Cupa României, când am eliminat-o pe Steaua la penalty și când am eliminat pe Dinamo, tot în Cupa României. Atunci am și marcat, după ce murise tatăl meu. Iar de reproșat în carieră cred că ar fi vorba de meciul cu CFR Cluj, tot în Cupă, când aveam 3-0 și am pierdut. Puteam să intrăm în istorie atunci.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii