Web Analytics

Am avut dreptate în ceea ce am scris încă din august! / „Libertatea” confirmă dezvăluirile din „Jurnalul”: Dacia a fost cel mai mare focar de Covid din Argeş

de | 29.10.2020 13:24 | Actualitate, Dezvăluiri

# „Până în iulie, cei de la Dacia nu anunţau la DSP aşa rapid şi s-a descoperit un focar acolo şi cred că din cauza aia a explodat aşa…”, declară subprefectul Corneliu Cârstea în „Libertatea”
”În Argeş, cele mai mari focare identificate de către DSP au fost în unităţile sanitare şi la uzinele Dacia-Renault, unul dintre marii angajatori ai țării”, a scris zilele trecute cotidianul ”Libertatea” într-un articol despre evoluția situației epidemiologice din București. Asta în comparație cu Argeșul, care, de la județ fruntaș în vară, a ajuns acum să coboare foarte mult în clasamentul cazurilor Covid. Jurnaliștii de la ”Libertatea” au stat de vorbă cu subprefectul Corneliu Cârstea, care, din august, de când prefectul Emanuel Soare a fost eliberat din funcție pentru a candida la Consiliul Județean, i-a ținut acestuia locul două luni. Subprefectul Cârstea l-a înlocuit, implicit, pe Emanuel Soare și la conducerea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Subprefectul Cârstea spune că a decis cu cei de la Dacia ”dublarea numărului de autobuze, astfel că oamenii nu mai stăteau unul lângă altul”

Dacă vă reamintiți, „Jurnalul de Argeș” a dezvăluit încă de pe 27 august că ar fi existat peste 500 de cazuri de Covid la Dacia. Iar acum, în ”Libertatea”, subprefectul Corneliu Cîrstea recunoaște că uzina de la Mioveni a fost cel mai mare focar din Argeş. Cităm: “În luna august, când s-a reluat activitatea la uzină, am fost personal acolo şi am stabilit împreună cu conducerea uzinelor Dacia un set de măsuri foarte importante. În primul rând, dublarea numărului de autobuze cu care muncitorii făceau naveta, astfel că oamenii nu mai stăteau unul lângă altul”, le-a explicat subprefectul Corneliu Cîrstea jurnaliștilor bucureșteni.
Cei de la Dacia aveau, potrivit subprefectului, şi mari probleme de raportare a cazurilor. “Am stabilit să fie obligatoriu anunţat zilnic numărul de persoane constatate pozitiv, ca să se poată face ancheta epidemiologică imediat. Până în luna iulie, ei nu anunţau la DSP aşa rapid şi s-a descoperit un focar acolo şi cred că din cauza aia a explodat aşa. Apoi au mai fost doar câte un caz, două pe zi legate de uzină”, a mai spus subprefectul Cârstea. Deși cei de la Dacia au emis un punct de vedere în care au spus că „au fost distribuite kituri cu măşti care să acopere necesarul din momentul în care un angajat pleacă de-acasă și până se întoarce” și că ”au fost separate zonele de pauză, de recreere…”, colegii de la „Libertatea” au subliniat și faptul că uzina a refuzat să spună câte cazuri de COVID a avut până în prezent printre angajaţi”.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii