„Am acceptat retrogradarea şi ca pe o ambiţie profesională!”

de | 6.01.2011 15:31 | Actualitate

# Noul comandant al Poliţiei Câmpulung, comisarul şef Grigore Troscenco. Spre finele anului trecut, şeful Serviciului de Ordine publică din cadrul IPJ Argeş, cms. şef Grigore Troscenco, a fost numit în funcţia de comandant al Poliţiei Câmpulung. Asta, după plecarea sa din municipiu în urma unui scandal monstru, în urmă cu ceva timp. La început de an, noul şef al poliţiei muscelene ne-a acordat un interviu despre planurile sale pentru 2011.   
# Au existat şi există mai multe bârfe legate de numirea dumneavoastră la şefia Poliţiei Câmpulung. Care a fost motivul real pentru care aţi acceptat să plecaţi dintr-o funcţie mai mare, cum e cea de şef de serviciu Ordine Publică la nivel de judeţ? 
– Am acceptat retrogradarea din motive neimputabile, din funcţia de şef serviciu, şi ca o ambiţie profesională. Au fost mai mulţi factori care au influenţat acceptarea acestei funcţii. Sper ca împreună cu echipa pe care am găsit-o aici să ne realizăm obiectivele propuse.  
„Obiectivul meu este să ţinem sub control infracţionalitatea stradală”
# Există diferenţe între cum era Poliţia Câmpulung la plecarea dumneavoastră şi acum?
– Nu se poate face o comparaţie cu ceea ce am lăsat, iar asta s-a întâmplat în urmă cu şase ani de zile. Dar pot vorbi de ceea ce am găsit şi m-aş referi, în principal, la ceea ce interesează cel mai mult cetăţeanul, şi anume infracţionalitatea stradală. Pentru început, Poliţia Câmpulung şi-a propus ca indicatorul să nu depăşească 5% din totalul infracţiunilor sesizate. S-a reuşit menţinerea acestui indicator undeva la 1,58% din totalul infracţiunilor sesizate.
# Care este situaţia privind criminalitatea?
– În municipiul Câmpulung nu s-au înregistrat infracţiuni cu violenţă, în special din  categoria marii criminalităţi. Nu s-au înregistrat nici evenimente cu impact negativ asupra siguranţei cetăţeanului. Sunt probleme, sunt infracţiuni care lezează interesele cetăţenilor pe anumite segmente, dar nu putem generaliza că la nivel de municipiu Câmpulung există o criminalitate ridicată.
# Dar despre cazul morţii suspecte a lui Nicu Drăgan? Ce se mai întâmplă în acest caz?
– Din datele pe care le deţin, activitatea este desfăşurată la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş. Este o activitate aflată în competenţa exclusivă a procurorului şi nu putem comenta.
„Vom asista la nişte rezultate pe linia combaterii infracţionalităţii economice”
# Dar despre celelalte dosare aflate în curs de cercetare? Să ne aşteptăm, în perioada următoare, la nişte rezultate cu impact?
– Activitatea de cercetare penală se află în stricta supraveghere şi desfăşurare a procurorului. Noi, ca şi organe de cercetare a poliţiei judiciare, trebuie să administrăm probele şi să le prezentăm procurorului. Cred, totuşi, că în perioada următoare vom asista la nişte rezultate în domeniul combaterii infracţionalităţii economico – financiare.     
# Cât a influenţat criza creşterea infracţionalităţii în Câmpulung?
– Au început să crească numărul infracţiunilor de furt din magazine, din gospodării, din anexele gospodăreşti, şi nu în ultimul rând furturile din societăţile comerciale. Sunt sustrase mărunţişuri, bunuri de consum, ca băuturile alcoolice, ţigările şi produsele alimentare. Încercăm să ţinem sub control şi să prevenim toate aceste infracţiuni.
# Este suficient numărul de cadre din Poliţia Câmpulung?
– Sunt şi deficienţe în domeniul încadrării unor funcţii, în special în mediul rural. Avem posturi de poliţie unde schema nu este acoperită în totalitate, dar am suplinit, cel puţin  din 15 decembrie, locurile unde a fost nevoie de efective suplimentare.
# Sunt preconizate schimbări, mai ales la posturile de poliţie?
– Nu mi-am propus schimbarea sau rotirea cadrelor la nivelul Poliţiei municipiului Câmpulung. Acest lucru se va face, probabil, punctual în urma evaluărilor la finalul trimestrului întâi. Nu sunt adeptul schimbărilor fără motiv!    Doresc să putem ţine sub control infracţionalitatea din stradă, să prevenim şi să combatem infracţionalitatea economică şi tot ceea ce înseamnă criminalitatea judiciară, ţinând cont că, aici, la Câmpulung, activitatea mea a fost în  domeniul investigaţiilor criminale. 
(Ioana Ştefan)

Acest articol este despre:

Distribuie!

Articol scris de Jurnal de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

”Good vibes” pentru prima oară pe scena Filarmonicii Pitești
”Good vibes” pentru prima oară pe scena Filarmonicii Pitești

Festivalul internațional de canto pentru copii și tineret ”Good vibes” s-a desfășurat la Pitești, în perioada 20-21 mai 2022.  La această competiție, s-au înscris peste 200 de copii, din care au rămas 100 de copii, după preselecții, din România, Republica...

Pitești: Reabilitarea scărilor publice, pe strada Făgăraș
Pitești: Reabilitarea scărilor publice, pe strada Făgăraș

Primăria Municipiului Pitești, prin Administrația Domeniului Public, a executat lucrări aferente proiectului ”Reabilitare scări publice strada Făgăraș, zona blocurilor E1-E2, E2-E3, E3-E4 - Școala Gimnazială Alexandru Davila, municipiul Pitești, județul Argeș”....


Loading RSS Feed