Alți doi „stăpâni de sclavi” din Berevoești au fost reținuți

de | 12.10.2021 14:45 | Actualitate

La câțiva ani de la descoperirile șocante din comuna argeșeană Berevoești, oamenii legii au pus mâna pe alți doi așa ziși „stăpâni de sclavi” care, la fel ca și ceilalți inculpați din dosar sunt cercetați în aceste momente pentru că au privat de libertate trei persoane, pe care le-au folosit drept sclavi în propriile gospodării.

Ieri, 11 octombrie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Pitești, au documentat activitatea infracțională a două persoane, bănuite de trafic de persoane, acestea fiind reținute, pentru 24 de ore. Astfel, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Pitești, au continuat cercetările într-un dosar penal, privind săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane, punând în executare 2 mandate de aducere.

CITEȘTE ȘI: Nouă angajatori din Argeș, sancționați pentru muncă la negru

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2014-2016, acestea ar fi recrutat, prin constrângere, trei victime, pe care le-ar fi transportat și adăpostit în locuința lor, situată în județul Argeș, iar ulterior, le-ar fi exploatat, atât în gospodărie, cât și la exploatarea de material lemnos, pe care l-ar fi valorificat și și-ar fi însușit, în totalitate, sumele de bani obținute.

Cele două persoane, respectiv un bărbat de 35 de ani și o femeie, de 21 de ani, ambii din județul Argeș, au fost aduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești, unde, după administrarea probatoriului, au fost reținute, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, urmând ca astăzi să fie dispuse măsuri preventive.

CITEȘTE ȘI: Doi argeșeni arestați pentru trafic de persoane

La activități au participat polițiști ai Secției de Poliție Rurală Schitu Golești și jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș.

foto: www.sursata.ro

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii