Web Analytics

Alţi doi medici şi un fost manager de spital, urmăriți penal în cazul stimulatoarelor cardiace

de | 3.03.2023 19:34 | Actualitate, Home

Parchetul General anunţă, vineri, că au continuat cercetările şi au extins urmărirea pemală faţă de doi medici şi un fost manager de spital, în cazul stimulatoarelor cardiace prelevate de la cadavre. Procurorii au instituit sechestru pe mai multe bunuri şi sume de bani.

Este vorba despre un medic cardiolog, pentru săvârşirea complicităţii la infracţiunea de abuz în serviciu, în formă continuată, șef clinică de cardiologie în perioada 2017 – iulie 2022, pentru săvârşirea complicităţii la infracţiunea de abuz în serviciu, în formă continuată, și un fost manager al unui spital din municipiul Iaşi, pentru săvârşirea infracţiunii de neglijenţă în serviciu în formă continuată (2 acte materiale).

Citește și: Dosarul Hexi Pharma: Toți inculpații au scăpat pentru că faptele s-au prescris

În aceeaşi cauză, procurorii au dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului cu privire la mai multe bunuri ridicate cu ocazia efectuării percheziţiilor domiciliare. S-a instituit sechestru pe: sumele de 112.250 de lei, 73.580 de euro şi 750 de USD – de la suspectul care are calitatea de medic cardiolog; sumele de  22.000 de lei, 24.210 euro, 1.607 USD, 3.500 de forinţi, 520 de coroane suedeze, 300 de franci elveţieni, 300 de lire sterline şi 200 de coroane daneze – de la suspectul ce are calitatea de fost şef al clinicii de cardiologie a spitalului din municipiul Iaşi; suma de 5.100 de euro ridicată de la suspectul ce are calitatea de fost manager al spitalului; sumele 8.400 de lei şi 455 de euro – ridicate de la unul dintre medicii faţă de care s-a dispus anterior punerea în mişcare a acţiunii penale.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *