Web Analytics
scris luni, 20.05.2024

Alpinistul român Adrian Ahriţculesei a cucerit vârful Everest

Alpinistul Adrian Ahriţculesei, din Petroşani, a reușit să cucerească vârful Everest de 8.848 de metri, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio Timișoara.

Alpinistul român Adrian Ahriţculesei a cucerit vârful Everest

“Ahriţculesei Adrian a cucerit Acoperişul Lumii. Este pe Everest (8.848 m). Urmează partea cea mai grea a acestei expediţii coborârea spre tabăra de bază, la 5.335 m!”, a precizat Ștefan Adrian Jurca pe pagina sa de socializare. El a postat şi o imagine cu o hartă transmisă de sportiv, în care se poate observa poziţia acestuia.

Citește și: Nou proiect controversat. Fără pizza pe lângă școli

Comunicarea cu alpinistul se realizează printr-un telefon special, conectat la satelit. “Adrian a plecat spre vârf la ora 21,00, ora Nepalului, şi a cucerit Everestul după aproape 12 ore, la ora 8,00 dimineaţa, ora Nepalului. Starea sa de sănătate este bună, este optimist şi consumă puţin oxigen. Trebuie spus că Adrian a ales să urce pe Everest în varianta sport, în care şi-a transportat singur materialele necesare şi mâncarea, mai sus de tabăra de bază”, a spus managerul sportivului. Adrian Ahriţculesei se îndreaptă vineri spre tabăra de bază (5.335 m), însă până acolo, în funcţie de condiţiile meteo va mai face o oprire la tabăra 3 (7.200 m) sau la tabăra 2 (6.400 m).

În luna ianuarie 2023, el a reuşit să cucerească vârful Mount Sidley (4.285 m), din Antarctica, şi să finalizeze astfel ‘Circuitul celor 7 vulcani’, devenind primul bărbat din România care îşi înscrie în palmares o asemenea performanţă.

Citește și: Specialist oncolog din Japonia: Vaccinurile Covid sunt vinovate de explozia de Turbo-Cancere

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...