Web Analytics

Alpinistul argeșean Alex Găvan și partenera sa italiancă – urări din tabăra de bază a K2

de | 2.01.2021 09:33 | Actualitate

De Crăciun, alpinistul argeșean Alex Găvan și partenera sa de ascensiune, italianca Tamara Lunger, au pornit spre cucerirea vârfului k2, o adevărată provocare pe timp de iarnă. În prima zi a anului 2021 cei doi s-au aflat în tabăra de bază din Pakistan, de unde și-au făcut publice primele impresii de expediție.
Alex  și Tamara vor încerca să urce, fără oxigen suplimentar, pe K2 (8.611 m), al doilea cel mai înalt vârf al planetei și singurul optmiar rămas necucerit pe timp de iarnă iar expediția va dura până la sfârșitul iernii. Cei doi au plănuit ascensiunea pe linia Abruzzi Spur, pe unde a avut loc prima ascensiune reușită a vârfului K2, în 1954.
 
„Eccoci qui a Campo Base! E BUON ANNO A TUTTI VOI!!!” a scris italianca, pe pagina ei de Facebook. Acolo unde a povestit că până acum s-au confruntat cu mai puțin frig și mai puțină zăpadă decât anul trecut dar că, desigur, nu se poate spune că a fost cald…Italianca a mai mărturisit că a plâns de emoție când a ajuns în tabăra de bază, la Concordia..
Tamara și-a încheiat postarea mulțumind lui Alex și făcând o urare de început de an:
„Grazie @alexgavan per essere, con le tue qualità, il completamento di questo team! A noi e a voi tutti auguro un fantastico anno 2021!”

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii