Web Analytics
scris vineri, 10.11.2023

Alocații mai mari pentru copii, în 2024

Copiii vor primi alocații mai mari din 2024. Alocaţia de stat va fi indexată anual cu rata medie a inflaţiei. Legea deja a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis, potrivit https://evz.ro/.

Alocații mai mari pentru copii, în 2024

Măsura a fost luată în contextul majorării preţurilor pentru toate categoriile de bunuri şi servicii, arată actul normativ. Înainte, alocaţia pentru copiii de până la 2 ani era de 600 de lei. Copiii cu vârsta între 2 şi 18 ani primeau 243 de lei. Minorii cu handicap aveau o alocație de 600 de lei.

Citește și: Pitești. Reținuți după ce au înscenat un accident cu trei mașini!

Alocaţia de stat li se acordă şi tinerilor de peste 18 ani care sunt elevi de liceu sau şcoală profesională, până la terminarea studiilor, precum şi majorilor cu handicap care urmează cursurile unei instituţii de învăţământ preuniversitar.

Majorarea alocațiilor de stat pentru copii se va face cu rata medie anuală a inflației, potrivit reglementărilor legale în vigoare. În 2024, copiii cu vârsta de până în 2 ani vor primi 718 lei pe lună. De la 1 ianuarie 2024, minorii vor beneficia de :

  • 718 lei (începând cu 1 ianuarie 2024), pentru copiii cu varsta intre 0 – 2 ani/respectiv, pană la 18 ani, în cazul copilului cu handicap;
  • 291 lei (începând cu 1 ianuarie 2024), pentru copilul care a depăşit varsta de 2 ani, pană la 18 ani, precum şi tinerilor care au implinit 18 ani, care urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional, organizate în condiţiile legii, până la terminarea acestora.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...