Web Analytics
scris vineri, 06.09.2024

Alina Gorghiu susține înființarea unui nou tribunal pentru războiul din Ucraina

Alina Gorghiu a participat, miercuri şi joi, la Conferinţa informală a miniștrilor justiției din statele membre ale Consiliului Europei, desfăşurată în Vilnius, acolo unde a fost dezbătută tema „Europa. Pe calea către răspundere pentru crime internaţionale comise în Ucraina”. În cadrul acestei conferințe au fost abordate principii şi norme generale comune pentru utilizarea responsabilă a inteligenței artificiale, care să protejeze drepturile omului, democrația şi statul de drept. În acest context, într-o postare pe reţelele sociale, ministrul a subliniat că obiectivul Europei rămâne tragerea la răspundere a celor vinovați pentru crimele din Ucraina, iar „liderii ruși trebuie aduși în fața justiției”, care se poate face numai prin înființarea Tribunalului privind Crima de Agresiune.

Alina Gorghiu susține înființarea unui nou tribunal pentru războiul din Ucraina

Citește și: Banii luaţi de la infractori vor ajunge în şcoli. Alina Gorghiu: „Pentru Argeş este alocată suma de 95.400 de lei”

„Cel mai important test pentru comunitatea internațională: înființarea rapidă a Tribunalului privind crima de agresiune împotriva Ucrainei. Azi, miniștrii justiției și alți oficiali din 46 de state au fost la Vilnius pentru Conferința informală a Consiliului Europei.

Obiectivul Europei rămâne tragerea la răspundere a celor vinovați pentru crimele din Ucraina. Liderii ruși trebuie aduși în fața justiției. Asta se poate face doar prin înființarea Tribunalului privind Crima de Agresiune.

Am pledat pentru cea mai rapidă abordare: un acord între Consiliul Europei și Ucraina pentru înființarea acestui Tribunal. Probe sunt. Vara asta, 14 state au prezentat probe privind crima de agresiune în peste 2000 de dosare. Iar România a avut una dintre cele mai mari contribuții”, a scris pe Facebook, Alina Gorghiu, ministrul Justiţiei.

Citește și: INTERVIU Elena Lasconi: „Mă aștept la fraude masive la alegeri. PSD-ul are în spate o mașinărie de partid pe care nu v-o puteți imagina”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...