Web Analytics
scris joi, 03.03.2022

Alina Gorghiu: „Ştim foarte bine că e loc de mai bine în mediul de afaceri argeşean”

Forum Business în Argeş. Antreprenorii din judeţ s-au întâlnit cu miniştri de la Bucureşti

Luni, 28 februarie, la Hotel Ramada a avut loc prima ediție a forumului “Business în Argeș”, un eveniment dedicat antreprenorilor din județul nostru și la care au participat 130 de oameni de afaceri argeșeni. Vicepreședintele Senatului României, doamna Alina Gorghiu, care a fost gazdă, a precizat, la debutul dezbaterilor, că vor urma evenimente similare de cel puțin două ori pe an.
Au fost invitați ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Daniel Cadariu, Alin Chițu – secretar de stat în cadrul Ministerului Finanţelor, Cătălin Boboc – secretar de stat în Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, şi Constantin Nancu – director general al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM).

Alina Gorghiu: „Ştim foarte bine că e loc de mai bine în mediul de afaceri argeşean”

“Deși județul nostru este deja pe un loc de frunte în ceea ce privește datele economice de ansamblu, știm foarte bine că este loc de mai bine pentru mediul de afaceri argeșean! De exemplu, în domeniul turismului, stațiunea Bughea era mai cunoscută în sec. al XIX-lea decât în sec. al XX-leaI. Și nu este singurul exemplu. Este clar, ceva trebuie făcut, o prioritizare la nivelul județului Argeș pentru a corecta situația. Este unul dintre motivele pentru care la această primă ediție a forumului nostru l-am invitat pe domnul Cadariu, care are în portofoliu nu doar antreprenoriatul, ci și turismul”, a declarat vicepreședintele Senatului, doamna Alina Gorghiu.

Citește și Radu Perianu a fost numit secretar general al PNL Argeș

Un alt obiectiv pe care l-a pus pe agendă a fost un program de parcuri industriale argeșene. “La nivelul municipiului Pitești a fost găsită o soluție în bugetul local de anul acesta pentru a demara un studiu de fezabilitate. Dar dvs., reprezentanții mediului de afaceri argeșean, cu siguranță cunoașteți mai bine nevoile la nivelul întregului județ. Așa că aș vrea să pun acest subiect pe agenda noastră, să vedem care sunt nevoile în acest sens, să avem un plan. Din discuțiile pe care le-am avut cu primarii și oamenii de afaceri din Argeș, alte teme de interes, pe care le vom dezbate la ediții viitoare, ar trebuie să fie: problemele sectorului agricol, modul în care economia argeșeană poate profita de statutul Piteștiului de viitor nod de autostrăzi și programele de dezvoltare locală economică și socio-culturală a zonei de nord a județului”, a precizat senatorul Alina Gorghiu.

Ministrul Daniel Cadariu, printre alte subiecte, a abordat și tema voucherelor de vacanță. ”Am adoptat în luna decembrie acea ordonanţă de urgenţă privind voucherele de vacanţă pentru angajaţii din sectorul bugetar, ceea ce înseamnă pentru domeniul turistic o infuzie de capital de aproximativ 300 milioane de euro. Sunt aproximativ un milion de salariaţi la stat. Însă, inclusiv în anul 2021, prevederea legală privind acordarea voucherelor de vacanţă pentru angajaţii din sectorul privat a fost valabilă şi funcţionează şi acum. Mai este un lucru. Acestea nu sunt limitate la suma de 1.450 lei. Voucherele de vacanţă pentru mediul privat pot merge până la 6 salarii minime pe economie şi nu am renunţat la acele deduceri fiscale. Agenţii economici au beneficii. Întreaga sumă poate fi deductibilă, plus că nu se plătesc contribuţii sociale pentru contravaloarea lor”, a spus ministrul Daniel Cadariu.
Marian Staicu

Citește și Alina Gorghiu, la pas prin Argeş: „Infrastructura judeţeană este un dezastru”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Săgeţile statului subteran SORIN ROŞCA STĂNESC

Săgeţile statului subteran

SORIN ROŞCA STĂNESCUPolitică / 12 iulie Sunt produse dovezi peste dovezi, din care reiese că oamenii de bază ai statului subteran au şantajat oameni...

Din ediția tipărită