Web Analytics
scris miercuri, 24.07.2024

Alina Gorghiu: „Orice act sexual al unui major cu un minor sub 16 ani este viol”

Ministra Justiției, Alina Gorghiu, a reacționat ferm după ce două cazuri de minori agresați sexual au fost mediatizate.

Alina Gorghiu: „Orice act sexual al unui major cu un minor sub 16 ani este viol”

Reamintim că Lajos Krisstof, cunoscut ca „antrenorul de genii”, a fost prins sâmbătă în flagrant, în timp ce întreţinea relaţii sexuale cu un minor. Iar marți, Directorul Casei de Cultură a Studenților din Pitești, Daniel Ionescu, a fost reţinut de poliţişti fiind acuzat că a întreţinut relații sexuale, timp de câteva luni, cu o fată de 16 ani care frecventa cursurile instituției respective.

Citește și Directorul Casei Studentului din Pitești, reținut pentru viol asupra unei minore

„Sunt acuzații de infacțiuni grave produse asupra minorilor! Și cel mai trist este că acuzații sunt dintre cei implicați în actul educațional. Exact persoanele care au o influență foarte mare în creionarea și îndrumarea destinelor copiilor și tinerilor.

Și nimic nu poate fi mai crud, mai abject decât a folosi acea influență, autoritate în scopul manipulării minorilor. Astfel de personaje, de comportamente nu au ce căuta în mediul educațional.

Legea pe care am inițiat-o și care a declarat ca imprescriptibile infracțiunile de trafic de minori, trafic de persoane, proxenetismul, agresiunea sexuală, sclavia și tortura este în vigoare.

Avem și Legea prin care orice act sexual al unui major cu un minor sub 16 ani este viol, adoptată la finalul lunii iunie 2023. Ca ministră a justiției, am sprijinit îmbunătățirea ei după ce unele chestiuni trebuiau clarificate.

În plus, mecanismul voucherelor pentru victimele infracțiunilor, inclusiv cele de viol, este operațional. Victimele pot primi în limita a 18.500 de lei pentru nevoi urgente: cazare, hrană, transport, medicamente.

Avem instrumente pentru combaterea unor astfel de fapte, însă efortul trebuie să fie unul conjugat: familie, școală, instituții, societate. Iar victima să aibă curajul să scoată la lumina astfel de fapte.

Răspunderea este a tuturor pentru a crește generații tinere în siguranță, departe de comportamente care ies din tiparul normalității. Iar atunci când se confirmă faptele grave, autorii trebuie izolați și pedepsiți”, a declarat Alina Gorghiu.

Citește și Kristof Lajos, „antrenorul de genii”, prins în timp ce viola un copil, a fost reținut

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită