Web Analytics
scris vineri, 27.10.2023

Alina Gorghiu: „Minorii au devenit acum ținta principală a dealerilor”

Președinta PNL Argeș și ministra Justiției, Alina Gorghiu, a participat la întâlnirea regională a Organizației Femeilor Liberale-OFL Sud, care a avut loc vineri, 27 octombrie, la Pitești, cu tema de dezbatere „Provocările tinerei generații: dependența de ecrane și consumul de droguri”. Ministra Justiției a atras atenţia asupra creşterii consumului de droguri sintetice.

Alina Gorghiu: „Minorii au devenit acum ținta principală a dealerilor”

„Vom folosi brațul legii pentru a lovi puternic și în traficanții de droguri! Prin Legea ”2 Mai” stabilim că nu vor mai exista pedepse cu suspendare pentru aceștia și majorăm pedepsele pentru faptele penale legate de substanțele psihoactive.

Ca mame, ca profesoare, ca medici vorbiți-le tinerilor despre cât de mare este pericolul reprezentat de droguri. Trag un semnal de alarmă în legătură cu cele sintetice: sunt mai ieftine, dar foarte periculoase! Riscul de supradoză e mai mare, iar gradul de adicție generat de drogurile acestea sintetice aduce amenințarea la un nou nivel! Minorii au devenit acum ținta principală a dealerilor! Iar producția lor nu mai este atât de dificilă, pot fi folosite chiar laboratoare improvizate!

Președintele României a introdus subiectul drogurilor pe agenda ședinței CSAT care a avut loc recent. Este o chestiune de siguranță națională!”, a mai declarat ministra Alina Gorghiu.

Citește și Alina Gorghiu: În 2024, PNL va obţine un rezultat bun şi mă refer mai ales la alegerile prezidenţiale

Ministrul Justiției a vorbit și despre rolul femeilor în politică. În prezent, PNL are 4 ministre liberale. „Liderii politici din România trebuie să își asume cu curaj, să accepte că femeile sunt la fel de bune! Crescând numărul femeilor alese în funcții publice, creștem automat și numărul de proiecte concrete pentru toate acele domenii neglijate: mame şi copii, categorii defavorizate, violenţa domestică şi de orice natură, politici pentru încurajarea familiilor tinere, creșterea natalității. (…)

În Parlament, așa puține cum suntem, am reușit să promovăm legi importante pentru femei. Avem ordinul de protecție pentru protejarea victimelor violenței domestice, avem monitorizarea electronică a agresorilor deja în vigoare în unele județe, avem legea care prevede 4 zile de lucru de la domiciliu pe lună pentru părinții cu copii mici, avem și legea privind Registrul agresorilor sexuali datorită căruia peste 65 000 de persoane care au comis diferite fapte penale nu se mai pot apropia de cei cărora le pot face rău. Urmează în curând extinderea ordinului de protecție, o măsură destinată combaterii oricăror forme de violență din societate”, a declarat Alina Gorghiu.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...