Web Analytics

Alina Gorghiu: “Fără egalitate de şanse între femei şi bărbaţi, România bate pasul pe loc”

de | 20.03.2023 15:04 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu a declarat luni, în conferinţa ”Viziunea femeilor lider pentru o Europă a egalităţii de şanse: rezilienţa – răspuns la multiplele crize cu care ne confruntăm”, că România, din păcate, nu excelează la capitolul promovării femeilor în cele mai diverse domenii sau pe cele mai înalte paliere de decizie, nu excelează la asigurarea egalităţii de şanse şi tratament între bărbaţi şi femei. Fără egalitate de şanse între femei şi bărbaţi, România bate pasul pe loc. Şi în domeniul rezilienţei, şi în cel economic, şi în cel social. De aceea, trebuie să nu întârziem măsurile care pot rezolva această problemă, a spus liberala.

Citește și: U Cluj – FC Argeș, duel pentru supraviețuire în play-out

”Conceptul de „rezilienţă” apare în strategiile internaţionale de aproape un deceniu. Cred, însă, că ultimii ani marcaţi de crize majore, multiple şi succesive, au determinat România, dar şi întreaga comunitate internaţională, să realizeze cât de mare e nevoia de rezilienţă, dar mai ales cât de mult contează să fie folosită experienţa femeilor pe toate palierele. „Cea mai slabă verigă poate însemna distrugerea întregului lanţ. Inegalitatea de gen este o verigă slabă – consolidarea acelei legături întăreşte rezilienţa.” arată ONU. Iar când vine vorba de război, toate studiile arată că … fără femei în echipele de negociere de pace, în echipele de gestionare a dezastrelor, în celule de criză … nu se poate vorbi de rezilienţă”, a spus Alina Gorghiu.

Preşedintele interimar al Senatului a arătat că ”România, din păcate, nu excelează la capitolul promovării femeilor în cele mai diverse domenii sau pe cele mai înalte paliere de decizie, nu excelează la asigurarea egalităţii de şanse şi tratament între bărbaţi şi femei”.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *