Web Analytics
scris miercuri, 14.06.2023

Alina Gorghiu, aviz pozitiv pentru funcția de ministru al Justiției

Miercuri, 14 iunie, Alina Gorghiu, lider al PNL Argeș, a primit aviz pozitiv pentru funcţia de ministru al Justiţiei din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului. 

Alina Gorghiu, aviz pozitiv pentru funcția de ministru al Justiției

Citește și: Zeci de primari din Argeș îl vor conduce pe ultimul drum pe Constantin Nicolescu

Ea a declarat la audiere că independenţa justiţiei trebuie garantată. „E foarte important să reuşim să eficientizăm justiţia ca serviciu public, astfel încât să avem proceduri judiciare şi administrative care să ducă la o reducere a termenelor în litigii, să garanteze accesul efectiv la justiţie al fiecărui cetăţean”, a spus ea.

Îmi doresc tare mult să vorbim despre justiţie nu ca despre ceva rece, ca despre o instituţie la care mulţi se raportează cu temere, cu reticenţă, ci la o instituţie care reuşeşte să vină în întâmpinarea fiecăruia atunci când avem probleme”, a afirmat Alina Gorghiu.

Audierea candidaţilor propuşi pentru funcţiile de miniştri în Guvernul Ciolacu au loc miercuri, urmând ca votul de învestitură să aibă loc joi, 15 mau. Avizul comisiilor de specialitate este consultativ și, deși viitorii miniștri ar trebui evaluați din punct de vedere profesional, va fi mai mult o formalitate. De ce? Pentru că viitorul Executiv are șanse sigure să treacă de votul plenului, având în vedere majoritatea pe care o dețin PSD și PNL, fără UDMR.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *