Web Analytics

Alin Dinu, cel mai longeviv membru al AJF Argeş, spune lucrurilor pe nume: „Dacă aceste alegeri nu vor avea nicio implicaţie politică, şansele celor doi candidaţi, Popa şi Ceauşu, la şefia AJF sunt egale”

de | 15.07.2021 13:02 | Actualitate, Sport

# Cum vedeți alegerile pentru funcția de președinte al AJF Argeș din acest an?
– Nu pot să vă dau un câștigător. Șansele sunt 50-50% în privința celor doi candidați, dacă aceste alegeri nu vor avea o implicație politică, așa cum s-a întâmplat în urmă cu 4 ani. De ce spun lucrul acesta? Pentru că, la alegerile din 2017, un partid politic a fost implicat total, iar câștigarea alegerilor a fost exact pe dos. Îmi este greu să îmi imaginez ce se va întâmpla dacă în 2021 politicul se va implica. Ar câștiga tot contracandidatul?
# Cum vedeți AJF-ul fără Cornel Sorescu la timonă, după ce a condus vreme de 25 de ani?
– Indiferent cine va câștiga, îi va fi foarte greu să mențină AJF-ul la cotele actuale. Nu uitați că Sorescu, cu bunele și cu relele lui, este cotat între primii trei președinți de AJF-uri din țară. Este un foarte bun specialist și profesionist în fotbal, dar cel mai mare defect al lui este că nu a știut să-și aleagă colaboratorii, care de cele mai multe ori i-au afectat activitatea. De asemenea, un alt defect major al lui Sorescu a fost și este încăpățânarea în luarea deciziilor. Nu a ținut cont de nimeni și de nimic. Cu acest lucru sper că am spulberat și mitul că eu sunt prietenul lui Sorescu.

# Pe cine credeți că va susține Sorescu?
– Fiind un bun diplomat, nu cred că se va implica vizibil în acest demers, dar nu pot garanta 100%.
# Credeți că va accepta să rămână colaborator sau consilier în cadrul AJF?
– Este mult prea orgolios ca să facă acest lucru. Cred că se va retrage, pentru că oboseala își spune cuvântul, după peste 20 de ani de activitate.
# Dvs. intenționați să colaborați cu noua conducere AJF?
– Nu pentru Sorescu am colaborat cu AJF-ul… Pot colabora cu oricine, atâta timp cât sănătatea îmi va permite.
# Credeți că noua conducere va reuși ce Sorescu nu a reușit în toți acești ani și anume să construiască un sediu propriu pentru AJF?
– Nu cred că se va întâmpla acest lucru. Dacă Sorescu nu a reușit, nu cred că altcineva va reuși să facă acest lucru. AJF-ul va rămâne în contiuare un chiriaș onest.

# Știu că secretarul general al AJF-ului are o foarte mare importanță în desfășurarea activității acestei instituții și de aceea vă întreb: dvs. considerați că Vali Ilinca va continua cu noua conducere?
– Așa este. Secretarul general este mâna dreaptă a președintelui și este extrem de important pe cine va numi în această funcție noul președinte. Nu știu dacă Vali Ilinca va face echipă cu vreunul dintre candidați, dar oricine va câștiga alegerile trebuie să fie foarte atent cu cine face echipă, pentru ca mai târziu să nu regrete amarnic această decizie.

Citește și Pentru incompetenţă sau prostie! Fostul observator Alin Dinu le cere demisiile juristului şi şefilor comisiilor din cadrul AJF

Citește și „La Comisia de recurs a FRF în procesul cu Alin Dinu, AJF-ul nu a fost reprezentată”

 

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii