Web Analytics

Alexandru Tomescu şi magia sunetelor lui Saint-Saëns la Filarmonica Piteşti

de | 4.04.2019 12:55 | Cultură

Filarmonica Piteşti organizează joi, 4 aprilie, de la ora 19, la Centrul Multifuncţional, primul concert simfonic extraordinar al anului. Alături de orchestra simfonică a instituţiei, dirijată, în premieră, de Cristopher Petrie (Marea Britanie), revine la Filarmonica Pitești violonistul Alexandru Tomescu.
Născut în Essex, dar stabilit la Londra, Christopher Petrie desfăşoară o importantă carieră artistică în dublă ipostază, de compozitor şi dirijor. Personalitatea sa creatoare se definește prin sinteza armonioasă a celor două tipuri de culturi în care a crescut şi a evoluat profesional.
Violonist de renume internaţional, Alexandru Tomescu este câștigător al multor premii naționale și internaționale la festivalurile de muzică clasică. Din 1985, de la debut, a susţinut sute de concerte și recitaluri în toată lumea. După o carieră fructuoasă pe mapamond, talentatul violonist s-a dedicat organizării unor turnee naţionale de muzică clasică.
Fiind un concert extraordinar, prețul unui bilet este de 50 de lei la categoria A, 40 de lei la categoria B și 30 de lei la categoria C.
M.S.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii