Web Analytics

Alertă! Ştii câte E-uri conţine mâncarea din Postul Crăciunului?

de | 17.11.2022 15:58 | Actualitate, Home

A început Postul Crăciunului, perioadă în care unii consumatori vor căuta în magazine anumite produse, de post. Pentru ei aplicaţia InfoCons (protectia-consumatorilor.ro) vine cu informații despre aditivi alimentari, cantitate de zahăr şi de sare etc din produsele căutate.

Citeşte şi: VIDEO. Percheziții în Pitești și Mioveni, la persoane bănuite de trafic de droguri

Spre exemplu, cu ajutorul Aplicatiei Gratuite InfoCons, consumatorii află numărul total de E-uri din gustarea de post, potrivit Agerpres.
Cei care aleg să prepare o gustare cu pâine, pate vegetal, margarină, halva, un suc tip ceai sau o lapte de soia și o gumă de mestecat, vor consuma instant până la 50 de E-uri! De pildă, pâinea conține până la 4 E-uri, pateul vegetal ajunge până la 13 E-uri, margarina – până la 6 E-uri, halvaua – până la 3 E-uri, un suc tip ceai – până la 8 E-uri, un lapte de soia – până la 5 E-uri, iar o gumă de mestecat – până la 11 E-uri.
Mai mult, consumatorii pot salva produsele pe care vor să le utilizeze pentru gustarea de post (în cazul prezentat: pâine, pate de post, margarină, halva, suc tip ceai, gumă de mestecat) pentru a afla printr-o simplă bifare a acestora din lista de produse salvate care este numărul TOTAL de E-uri și de câte ori se repetă acestea în gustarea respectivă.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *