Controalele recente ale inspectorilor sanitari pe litoralul românesc au scos la iveală o situație gravă: porții de shaorma vândute turiștilor conțineau bacterii provenite din materii fecale. Rezultatele analizelor de laborator confirmă suspiciunile privind nerespectarea normelor elementare de igienă.
Conform autorităților, contaminarea ar fi survenit din cauza faptului că unii angajați nu se spală pe mâini după folosirea toaletei, facilitând astfel transferul bacteriilor către alimente.
Citește și: Scarto, un cal bătut, numai piele şi os, salvat de Biroul de Protecţie a Animalelor Argeş
Specialiștii atrag atenția că lipsa igienei și manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare pot avea consecințe grave asupra sănătății consumatorilor, de la toxiinfecții alimentare la infecții severe.
Inspectorii le recomandă turiștilor să fie vigilenți atunci când aleg de unde cumpără mâncare, să observe condițiile de păstrare și preparare a produselor și să evite unitățile care nu respectă normele de curățenie.
0 Comentarii