Web Analytics
scris duminică, 12.12.2021

Alertă InfoCons! 274 tipuri de măști neconforme dintre care 38.32% sunt contrafăcute!

Alertă InfoCons! 274 tipuri de măști neconforme dintre care 38.32% sunt contrafăcute!

InfoCons a realizat un studiu cu privire la alertele emise prin Sistemul de alertă rapidă european, cu privire la numericul măștilor de protecție neconforme.

Conform datelor colectate, în prezent sunt 274 tipuri de măști neconforme, raportate în perioada ianuarie 2020 – decembrie 2021.

Citiți și: La înmormântarea omului de afaceri Laurențiu Floroiu, fost preot, nu au bătut clopotele iar preoții nu i-au rostit numele

Din punct de vedere al țărilor care au emis alertele situația este următoarea:

  • 23.72%  au fost emise de Belgia
  • 18.24% au fost emise de Germania
  • 10.21% au fost emise de Romania

Situația intergrală poate fi vizualizată AICI.

Din punct de vedere al țării de proveniența a măștilor neconforme ce au făcut obiectul acestor alerte situații este următoarea :

  • 85.03% Republica Populara Chineza
  • 6.93%  necunoscuta
  • 3.64% Turcia

Totodată, conform datelor colectate 38.32% din măștile ce au făcut obiectul acestor alerte sunt contrafăcute, 1.09% nu sunt contrafăcute, iar pentru 60.58% nu s-a identificat încă dacă sunt sau nu contrafăcute.

Citește și: Pacienţi lăsaţi pe hol la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean

’’Chiar dacă trecem printr-o perioadă mai dificilă trebuie să fim atenți de unde, ce și cum cumpărăm. Dacă nu suntem atenți la informațiile de pe etichetă, uneori produsele achiziționate ne pot pune în pericol sănătatea! Citiți informațiile de pe etichetă, termenul de valabilitate, modalitatea de depozitare, modul de utilizare, grupele de vârstă pentru care se poate utiliza produsul! Păstrați bonul fiscal, dacă va fi nevoie să depuneți o reclamație! Ia atitudine! InfoCons este alături de tine, 0219615! ’’

Sorin Mierlea –Președinte InfoCons

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită