Web Analytics
scris vineri, 14.07.2023

Alertă de securitate în Franța. Emmanuel Macron a primit un deget uman în plic, prin poștă

Alertă maximă în Franța. Este anchetă uriașă după ce Emmanuel Macron a primit mai multe amenințări cu moartea în timpul protestelor violente din ultimele săptămâni. Ultimele manifestații au fost declanșate după ce Poliția a ucis un tânăr de 17 ani.

Alertă de securitate în Franța. Emmanuel Macron a primit un deget uman în plic, prin poștă

Citește și: Cadou de pensionare de la Romsilva: 1,8 miliarde de lei vechi pentru fostul şef de la Ocolul Aninoasa


Un colet care conţinea un deget uman a ajuns la Palatul Elysee din Paris la începutul acestei săptămâni. Biroul lui Macron a refuzat să comenteze oficial incidentul. Pachetul ar fi sosit înainte de Ziua Bastiliei, sărbătoarea națională a Franței sărbătorită pe 14 iulie. Potrivit raportului, persoana care a trimis degetul prin poștă a fost identificată. Este prima dată când un președinte francez primește drept amenințare o parte secționată dintr-un corp uman, până acum gloanțele fiind cele mai sinistre „colete de amenințare” primite de prețedinții francezi. Degetul a fost identificat ulterior ca aparținând unei „ființe vii”, care a fost contactată și „a primit sprijin medical complet”. O sursă din cadrul poliţiei şi Parchetul Parisului a transmis că degetul aparţine autorului scrisorii pe care a semnat-o și că acesta ar suferi de tulburări psihiatrice.

Citește și: Gabriela Firea a demisionat de la Ministerul Familiei


Președintele Macron a renunţat să susţină un discurs de ziua naţională, pe 14 iulie. Momentul era foarte important și după protestele generate de reforma pensiilor din Franța și pentru că marca bilanţul celor „100 de zile de întoarcere la calm” pe care le-a cerut când şi-a depus jurământul, la jumătatea lunii aprilie, relatează AFP, potrivit agerpres.ro. Încă de miercuri, serviciile preşedinţiei au anunţat însă că şeful statului nu va mai lua cuvântul pe 14 iulie şi că va susţine un discurs „în zilele următoare” sub o formă care nu a fost încă precizată.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *