Web Analytics
scris miercuri, 12.06.2024

Alegeri nebune şi trei concluzii din zone fierbinţi

S-au terminat și alegerile astea! Primele două dintr-o serie de patru, fiindcă urmează prezidențialele și apoi parlamentarele. Bine că s-au dus, fiindcă la multă sminteală și dileală am asistat! Oameni pe care îi consideram normali sau într-o limită rezonabilă de decență s-au schimonosit în moduri pe care nu le credeam posibile.

Alegeri nebune şi trei concluzii din zone fierbinţi

Foamea de putere sau pierderea acesteia naște monștri, asta e clar! Fac presă de 34 de ani, am început imediat după revoluție, dar mai multă manipulare, dezbrăcare de caracter și fake-news-uri ca în această campanie electorală eu nu am întâlnit. Violență verbală, violență vizuală, atacuri grosolane în stradă sau pe tik-tok, nu s-a ținut cont de nicio regulă a bunului simț elementar. Niciodată n-a arătat Argeșul astfel în vreo campanie electorală, și le-am prins pe toate din 1990 încoace. În fine, poate e prea la cald să spun mai multe. Însă câteva concluzii din punctele fierbinți ale județului putem trage.

La Mioveni a câștigat echipa, în ciuda derapajelor omului care a fost până mai anul trecut căpitan al acestei echipe. De unde se deduce că nu Ion Georgescu a inventat PSD la Mioveni, ci PSD-ul l-a inventat pe el. Așa cum i-a inventat și pe cei care acum i-au luat locul. Un lucru e clar! Când un lider politic sau un primar crede că poate lua un partid, un oraș sau o comună pe persoană fizică, va sfârși, mai devreme sau mai târziu, ca Ion Georgescu.
La Rociu, după zeci de ani în care a controlat electoral și autoritar comuna, deputatul Aurel Bălășoiu, vopsit liberal după ce a fost atâta amar de vreme pesedist și nu mai insistăm în urma cărui scandal a ajuns în situația asta, a pierdut majoritatea în Consiliul Local. A câștigat alegerile de primar, dar va trebui să accepte viceprimar din alt partid, fie de la AUR, fie de la PSD. Sau va trebui să-l cumpere.

În fine, al treilea exemplu pe care vreau să-l dau e al „dinastiei” Baciu de la Corbi. În 2020, tatăl a lăsat-o candidat pe fiică în locul său la primărie și aceasta a câștigat. În 2024, acesta s-a răzgândit și a mutat-o pe fiică, de la primărie pe lista CJ a PNL, ca să candideze el din nou la Corbi. Și a pierdut, fiindcă oamenii n-au mai fost de acord cu acest ping-pong al familiei Virgil Baciu pe voturile lor. Altfel spus, „mocanii” din Corbi și-au luat comuna înapoi.

Citește și Parlamentul European, viraj brusc spre dreapta după alegeri

Citește și Câți argeșeni l-au votat pe Ion Mînzînă la Consiliul Județean

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită