Web Analytics

ALDE cere schimbarea legislației după moartea eroului care a salvat două persoane de la înec

de | 10.08.2017 08:05 | Actualitate

adrian ciureanuCa urmare a tregediei de marți 7 august, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș și presedinte al ALDE Argeș tocmai a anunțat public că formațiuna sa politică, prin parlamentarul Andrei Gerea va înainte o inițiativă legislativă menită să regleze foarte clar și tranșant lucrurile pentru cei care nu respectă interdicțiile puse de salvatori.

Tânarul care şi-a pierdut viaţa marţi, 8 august, la Mangalia, după ce a salvat o femeie şi pe fiica ei de la înec, avea doar 30 de ani şi se căsătorise în urmă cu doi ani. Originar din satul Stroeşti, comuna argeşeană Muşăteşti, Adrian Ciureanu era un tânăr de toată isprava, iubit de întreaga comunitate.
Adrian Ciureanu venise la mare împreună cu soţia Alina, cu o verişoară şi nepoţii acesteia şi a murit marţi, 8 august, la Mangalia, după ce a sărit în apă pentru a salva de la înec o mamă şi pe copilul ei.
Simona Brătulescu face un apel public atât către colegii PSD din coaliția de guvernare, cât și către celalalte forțe politice să urgenteze și să suțină acest tip de demers legisaltiv menit să ofere echipelor de salvamari și salvamontiși pârghii solide, bine regelementate, pentru a potoli teribilismul aducător de moarte a unei anumite categorii de cetățeni.
”Un tânăr de 31 de ani a murit încercând să salveze o femeie și un copil. Și-a pus viața în slujba semenilor lui și îl numim erou. Pentru noi toți, Adrian Ciureanu este un erou, dar nimeni și nimic nu mai poate consola familia care trece acum printr-o tragedie fără egal. Adrian Ciureanu a murit încercând să salveze o femeie care și-a luat copilul și a intrat în mare în ciuda interdicției salvamarilor.
De ce ignorat avertismentele salvamarilor?
Poate pentru că acești salvatori ai mării, ca și salvatorii muntelui, nu au nicio posibilitate de coerciție a celor care nu respectă interdicțiile.
În fiecare an, salvamari și salvamontiști își riscă viața în timp ce îi salvează pe cei care ignoră toate avertismentele. Pentru ca tragedia din familia eroului Adrian Ciureanu să nu se mai repete, cadrul legal trebuie schimbat urgent în așa fel încât încălcarea interdicțiilor să fie pedepsită.
Împreuncă cu deputatul ALDE de Argeș, Andrei Gerea,am căzut de acord ca legea actuală să fie modificată și să prevadă sancțiuni pentru cei care îi ucid, ignorând orice interdicție, pe cei ca Adrian Ciureanu. ALDE Argeș solicită tuturor partidelor să se alăture demersului nostru de modificare a cadrului legislativ pentru a nu mai asista, pe viitor, la alte tragedii, pentru a nu mai vedea părinți plângându-și copiii eroi, pentru a nu mai lăsa oameni să moară.
Adrian Ciureanu este eroul mării și al nostru, dar sacrificiul lui trebuie să unească întreaga clasă politică pentru modificarea legislației. Nu mai dorim un alt caz Adrian Ciureanu. Eroii noștri trebuie să rămână în viață! ”, a declarat Simona Brătulescu, președintele ALDE Argeș.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii