Web Analytics

Argeș. Alcoolul și volanul, o combinație de… dosar penal

de | 22.11.2022 19:31 | Actualitate, Home

Pentru că începe să se limpezească în damigenele micilor producători, vinul devine în această perioadă principala cauză de producere a accidentelor rutiere. Luni, 21 noiembrie, de pildă, polițiștii din Argeș au aplicat peste 100 de sancțiuni contravenționale, însumând mai bine de 20.000 lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 11 permise auto și au fost retrase 11 certificate de înmatriculare.

Citește și: Trei ani și șase luni de închisoare pentru act sexual cu un minor, în formă continuată!

Un exemplu: polițiștii din Albota au finalizat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului. Ce s-a întâmplat? Un bărbat de 51 de ani, din Pitești, a fost depistat în trafic în timp ce condcea un autoturism pe raza localității Bradu, aflându-se sub influența alcoolului.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar după analiza de sânge s-a stabilit că valoarea alcooemiei era mai mare decât limita de 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *