Web Analytics

Ajutor de urgență de 1,4 miliarde de dolari de la FMI pentru Ucraina

de | 10.03.2022 07:32 | Actualitate, Economie, Politica si Administratie

Fondul Monetar Internaţional a aprobat, miercuri, un ajutor de urgenţă de 1,4 miliarde de dolari pentru Ucraina care se confruntă cu “o criză umanitară şi economică foarte gravă” de la invadarea ţării de către armata rusă, potrivit Agerpres.

Citește și: Campanie specială de colectare a deșeurilor voluminoase în Pitești

“Nevoile de finanţare sunt importante, urgente şi ar putea creşte semnificativ pe măsură ce războiul continuă”, a reacţionat directorul general al Fondul Monetar Internaţional (FMI).

Kristalina Georgieva a avertizat, de asemenea, că Ucraina se va confrunta cu o “recesiune profundă” în acest an. Înainte de război, instituţia de la Washington estima o creştere a economiei ucrainene de 3,6% în acest an. Ajutorul de urgenţă urmează să permită guvernului “să răspundă nevoilor urgente ale balanţei de plăţi rezultând din efectele războiului şi va oferi sprijin esenţial pe termen scurt”, a subliniat FMI. Fondul speră, de asemenea, că acest ajutor de urgență va acţiona ca un “catalizator” pentru alţi parteneri financiari.

Citește și: VIDEO. Cozi uriașe la benzinăriile din Argeș după ce s-a zvonit că prețul carburanților va ajunge la 10 lei litrul

Ucraina, una dintre cele mai sărace ţări din Europa, beneficia deja de un program de ajutor din partea FMI. Dar acest aşa-numit “aranjament Stand-By”, care prevedea plata a 2,2 miliarde de dolari până la sfârşitul lui iunie, a fost anulat la cererea autorităţilor ucrainene.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *