Web Analytics

Ajutoare excepţionale pentru producătorii agricoli aprobate de Guvern

de | 24.08.2022 17:36 | Actualitate, Home

În ședința Guvernului de azi a fost adoptată o hotărâre privind acordarea unor ajutoare excepționale producătorilor agricoli, crescători din sectoarele suine și avicol. Beneficiarii din sectorul zootehnic pot fi crescători de suine sau păsări, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi familiale și/sau persoane juridice, care dețin exploatații comerciale autorizate sanitar-veterinar.
„Fermierii români au priceperea şi puterea de muncă pentru a produce hrană de calitate care să răspundă nevoii de consum a ţării. În contextul acestui an dificil pentru agricultura românească, le oferim sprijinul de care au nevoie pentru a continua să aducă în pieţe şi în galantare produsele româneşti, de care să se bucure tot mai mulţi consumatori. Aceste ajutoare excepţionale dedicate sectoarelor creşterii porcilor şi păsărilor, la fel ca ajutoarele excepţionale pentru sectorul vegetal, pe care le-am adoptat săptămâna trecută, au rolul de a stimula producţia românească pentru asigurarea securităţii alimentare a României”, a declarat Petre Daea, conform comunicatului de presă al MADR.

Citește și: Ciolacu: „Pensiile vor fi majorate cu rata inflaţiei”


Beneficiarii trebuie să îndeplinească următoarele condiții de eligibilitate: să fie înregistraţi în registrul unic de identificare şi să deţină cod unic de înregistrare atribuit de către APIA; să dețină exploatație comercială autorizată sanitar – verterinar; să desfășoare activitate de creștere și/sau îngrășare și/sau reproducție a suinelor, ori activitate de reproducție și/sau incubație și/sau creștere a păsărilor, în perioada 24 februarie 2022 – 31 iulie 2022, cu condiția menținerii activității până la data de 31 decembrie 2022; ajutoarele de adaptare excepționale se acordă pe capacitatea de producție deținută de beneficiar, echivalent UVM, în funcție de categoriile de suine sau păsări.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *