Web Analytics
scris sâmbătă, 24.02.2024

Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane: Metoda Loverboy, instrument de racolare a victimelor traficului de persoane

Reprezentanţii Agenţiei Naţionale împotriva Traficului de Persoane (ANITP) au anunţat că metoda loverboy este un instrument principal de racolare a victimelor traficului de persoane şi a precizat că 74% dintre victime au fost recrutate de persoane cunoscute.

Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane: Metoda Loverboy, instrument de racolare a victimelor traficului de persoane

Citește și: Accident mortal în Ungaria, între două microbuze românești

“Dragostea falsă, folosită ca metodă de racolare a victimelor traficului de persoane, a  reprezentat una din  principalele instrumente de racolare a victimelor traficului de persoane în anul 2023.

În contextul semnificaţiei pe care o are data de 24 februarie-Dragobetele – ziua tradiţională a iubirii la români, Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane aduce în atenţia  publicului o serie de recomandări privind  protejarea de impactul deosebit de dăunător pe care îl are aşa numita metodă de racolare loverboy”, au afirmat reprezentanţii ANTIP. 

Ei au adăugat că metoda loverboy şi abordarea victimelor prin intermediul internetului, a reţelelor de socializare sunt utilizate din ce în ce mai frecvent ca tehnici şi instrumente pentru contactul iniţial şi ulterior pentru manipularea viitoarelor victime. 

“La primul contact, cele mai multe victime cunoşteau identitatea celui care le aborda (74 % din victime au fost recrutate de către persoane aflate în cercul de cunoştinţe, prieteni, vecini sau chiar rude), în timp ce numai 22 % dintre victime au fost recrutate de către persoane necunoscute.

Astfel, există situaţii în care victimele au fost recrutate prin metoda loverboy, însă, în acelaşi timp, primul contact cu recrutorul a avut loc prin intermediul unei aplicaţii de dating”, a menţionat sursa citată.

Specialiştii ANTIP au explicat că traficanţii analizează situaţia persoanelor din cercul de cunoscuţi, le vizualizează profilelele de socializare, iar atunci când identifică vulnerabilităţi emoţionale, probleme economice, dorinţa de a scăpa cu orice preţ de sub autoritatea părinţilor sau a tutorilor, devin brusc îndrăgostiţi. 

“«Dragostea» îi cuprinde deodată şi traficantul începe să folosească toate armele seducţiei pentru a-şi convinge victima de sinceritatea sentimentelor sale. Cel mai uşor pentru traficanţi e să-şi demonstreze dragostea online. E cel mai ieftin şi poate încerca cu zeci de fete în acelaşi timp. Pentru victimă urmează sute de mesaje cu declaraţii, complimente, inimioare şi pupici. 

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *