Web Analytics

Agenția MERVANI: „Pandemia a influenţat pozitiv piaţa imobiliară de pe Valea Prahovei”

de | 12.09.2020 22:27 | Actualitate, Economie

Paradoxal faţă de aşteptări, pandemia a influenţat în sens pozitiv piaţa imobiliară de pe Valea Prahovei, ne-au transmis specialiştii din cadrul agenţiei imobiliare Mervani. Potrivit acestora, clienţii au început să redescopere o zonă situată aproape de marile aglomerări urbane, dar care oferă condiţiile perfecte pentru petrecerea timpului liber, a vacanţelor etc

Reporter: Cum este influenţată piaţa imobiliară din Valea Prahovei de pandemia de Covid 19?

Mervani: Paradoxal faţă de aşteptări, pandemia a influenţat în sens pozitiv piaţa imobiliară de pe Valea Prahovei. Clienţii au început să redescopere o zonă situată aproape de marile aglomerări urbane, dar care oferă condiţiile perfecte pentru petrecerea timpului liber, a vacanţelor etc.

Reporter: Cum a evoluat acest sector în primul semestru al anului în curs?

Mervani: Numărul de solicitări a crescut faţă de perioada anterioară, contrar aşteptărilor. În momentul de faţă avem foarte multe cereri de case cu teren sau apartamente în vilă care să aibă acces la curte.

Reporter: Ce perspective există în domeniu?

Mervani: Există perspective bune pentru viitor legat de dezvoltarea zonei, mai ales prin prisma ultimelor dis­cuţii despre îmbunătăţirea infrastructurii pe Valea Prahovei (mult dorita autostradă, centuri ocolitoare care să decongestioneze traficul etc.)

Reporter: Au fost amânate/anulate proiecte din cauza crizei provocate de noul coronavirus?

Mervani: Din fericire, la niciun proiect în derulare nu au fost înregistrate întârzieri, pentru că şantierele de construcţii au funcţionat în mod normal. De asemenea, anumite autorităţi locale au venit în sprijinul investitorilor oferindu-le posibilitatea depunerii documentaţiilor online (certificate de urbanism, autorizaţii de construcţie etc.).

Reporter: Ce şanse sunt că acestea să fie reluate şi când s-ar putea întâmpla acest lucru? Ce proiecte importante se află în desfăşurare şi în ce domenii?

Mervani: În momentul de faţă exis­tă în construcţie în Sinaia şi Buşteni câteva spaţii turistice noi. Este adevărat că a început construcţia acestora înainte de pandemie, însă construcţiile continuă în mod normal.

Există în desfăşurare şi câteva proiecte de vile cu apartamente de vacanţe la Sinaia, în special în zona Furnica şi în Buşteni în zona Valea Albă, central sau în zona Castelului Can­tacuzino.

 

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii