Web Analytics

Agenţia Internaţională a Energiei Atomice, anunț despre un pericol iminent de explozie la Centrala nucleară Zaporojie

de | 6.07.2023 06:47 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Agenţia Internaţională a Energiei Atomice (AIEA) a anunțat că deocamdată nu este un pericol iminent la Centrala nucleară de la Zaporojie, Ucraina. Anunțul vine după ce președintele Volodimir Zelenski a avertizat că este posibil un accident nuclear după ce rușii pregătesc o explozie la cea mai mare centrală nucleară din Europa.

Citește și: Băiat de 13 ani, vândut de tatăl său la o fermă de animale


AIEA a precizat că este la curent cu informaţii potrivit cărora mine şi alţi explozivi au fost plasaţi în interiorul şi în jurul Centralei Nucleare Zaporojie.
”Directorul general (al AIEA Rafael) Grossi a anunţat că echipa AIEA nu a raportat niciun bombardament sau explozie recente şi că prezenţa militară în instalaţie pare neschimbată”, a anunţat agenţia ONU.

Citește și: Accident în Pitești. O mașină a lovit un semafor


”Experţi AIEA prezenţi la Centrala Nucleară Zaporojie au inspectat în ultimele zile şi săptămâni părţi ale instalaţiei, inclusiv unele secţiuni ale perimetrului bazinului mare de răcire, şi au efectuat vizite regulate în instalaţie, fără să observe până în prezent vreun indiciu vizibil al unor mine sau explozivi”, a spus Rafael Mariano Grossi, Directorul AIEA. Acesta a adăugat că experții „rămân în alertă maximă” și se află în apropiere.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *