Web Analytics

After school pentru fiecare şcoală şi tichete valorice pentru masa caldă!

de | 20.08.2020 13:52 | Politica si Administratie

Piteștiul suferă și din punct de vedere al infrastructurii școlare – aceasta este realitatea pe care pandemia prin care trecem a pus-o și mai mult în evidență. În egală măsură, familiile din Pitești au nevoie mai mult decât oricând de sprijinul administrației locale. Au nevoie să știe că își lasă copiii în școli sigure, cu grupuri sanitare care au elementarul săpun și apa caldă, cu clase spațioase (și nu doar pe timp de pandemie!), în care să nu mai învețe până la 35 de copii, cum se întâmplă în prezent. Au nevoie să știe că, după școală, își pot lăsa copilul la un after school care le oferă alternative educaționale de calitate și mâncare sănătoasă. Și mai au nevoie și de sprijin financiar, pentru că nu toți își permit să își lase copilul (sau copiii, în cazul multora) la un after school. Soluții există, doar cu oamenii care să le pună în practică am avut mereu probleme…

Sorin Apostoliceanu: ,,Administrația locală trebuie să ajute părinții ale căror venituri abia acoperă necesitățile unui trai normal”

Sorin Apostoliceanu, candidatul PNL la Primăria Pitești, consideră că este absolut obligatoriu ca, în exercițiul financiar următor, administrația să aloce fonduri mai mari la capitolul educație. Un proiect important cu care se angajează în fața piteștenilor este acordarea de tichete valorice, pentru ca părinții cu copii la after school să suporte mai ușor efortul financiar.
,,Ca societate, am intrat de mulți ani într-o altă eră a necesităților. În majoritatea familiilor ambii soți lucrează, iar cazurile în care bunicii pot fi un sprijin sunt tot mai rare. Un after school la care să îți lași copilul în siguranță, să-și facă temele, să învețe lucruri noi, să servească o masă caldă, să fie supravegheat până în jurul orei 16.00 când, de obicei, părinții ies de la serviciu, reprezintă o necesitate stringentă. Administrația locală trebuie să ajute părinții ale căror venituri abia acoperă necesitățile unui trai normal. De aceea îmi propun ca în bugetul de anul viitor să prind finanțarea unor tichete valorice care să acopere costurile mesei calde. Practic, părinții ar suporta jumătate din costuri, iar administrația locală, cealaltă jumătate”, a declarat Sorin Apostoliceanu, candidatul PNL pentru Primăria Pitești.

Mihai Coteț: ”Fiecare școală trebuie să aibă un after school!”

Din păcate, chiar dacă ne aflăm în 2020, nu toate școlile din Pitești au un after school, deși mai toți părinții reclamă o astfel de necesitate. Echipa PNL își propune să schimbe rapid această realitate.
,,În bună parte, asociațiile de părinți au fost cele care au demarat și s-au implicat în înființarea unor astfel de after school-uri. Ca părinte, am făcut-o și eu la școala la care au învățat copiii mei. Sunt școli, însă, care nu au spații în acest sens sau au nevoie de fonduri pentru a reconfigura un spațiu sau a achiziționa, așa cum s-a făcut în multe alte orașe, structuri ușoare care sunt foarte moderne, spațioase și practice. Orice administrație responsabilă ar fi trebuit ca până acum să se asigure că fiecare școală oferă astfel de servicii. Noi o vom face! Vom inventaria situația fiecărei școli și vom aloca fonduri pentru amenajarea acestor spații sau achiziționarea de structuri ușoare care să găzduiască un after school. Este minimum de interes pe care o administrație e datoare să îl arăte”, a declarat Mihai Coteț, opțiunea PNL pentru funcția de viceprimar al Piteștiului.

Cătălina Dumitrașcu: ,,Este obligatoriu să avem unde ne lăsa copiii în siguranță!”

Nevoie ar fi și de un preschool, nu doar de un after school, spune Cătălina Dumitrașcu, inspector general adjunct al Inspectoratului Școlar Argeș și parte a echipei PNL la Primăria Pitești.
”În bună parte, after school-ul se adresează învățământului primar. Un preschool ar fi necesar pentru cei de la gimnaziu, care învață după-amiaza. Cred că părinții ar fi extrem de liniștiți dacă, la serviciu fiind, ar ști că 2-4 ore înainte de școală copiii lor s-ar afla într-un spațiu în care ar putea să-și facă temele și să servească o masă caldă. Numărul celor care reclamă necesitatea acestor forme de școală după școală sau școală înainte de școală este tot mai mare de la an la an. Este obligatoriu să avem unde ne lăsa copiii în siguranță, să le oferim un pachet educațional variat și de calitate, să poată studia o limbă străină, să practice șah, să joace teatru, să facă dansuri, să urmeze cursuri de pictură sau de canto, cu alte cuvinte, să se descopere și să-și completeze formarea lor ca oameni într-un mod variat, interactiv și atrăgător. Nu în ultimul rând, am lua o greutate de pe umerii părinților, care au nevoie ca de aer de această alternativă”, a declarat Cătălina Dumitrașcu.
M.S.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Părinții cu venit mic vor decide să își trimită copiii acolo doar ptr masă. Asta este realitatea. Copiii aia vor crește și nu vor învăța nimic, decât vor aștepta vârsta de 18 ani ptr a face video chat, prostituție ori să plece sclavi pe plantatie in Europa de Vest.
    Sistemul de invatamant nu face o separație clară între învățământul ptr elite și învățământul ptr meserii.
    Cei care nu pot studia la nivel înalt trebuie să învețe o meserie, de exemplu AGRICULTURA.
    Agricultura de toate tipurile și cu toate etapele ei. Avem nevoie de muncitori dar ei sunt fugiti prin Europa, ingrijitori, prostituati, muncitori în ferme, șoferi, etc.
    De ce?
    Sistemul le-a arătat prin mass media tot felul de idioate și idioți care fără muncă pot avea masini scumpe, case mari și haine de lux. Realitatea este in comă. Asta este…nimeni nu pleacă structural de jos și toți vor lauri de la 25 de ani.
    Te uiti halucinat la un individ de 20 de ani, după 3 luni plecat prin Vest, iti trosnește 5 cuvinte in română, 1 in limba străină, dând impresia că este elevat. Iar eu cred că școala de la liceu ar trebui să coste ceva bani. Nu putem plăti noi restul ptr ăștia care după aceea fug și nu se angajează în România.

Ultimele articole