Web Analytics

Afacerea Molivişu: investitorii „strategici” au donat o parte din teren către primărie

de | 23.03.2017 11:21 | Dezvăluiri

7 stoican# Primarul din Arefu, Gheorghe Stoican (foto), confirmă ultima stratagemă
Așa cum ați putut afla dintr-un număr anterior al Jurnalului de Argeș, Pavel Bârlă, fost viceprimar la Arefu și președinte al A.D.I. Molivișu, a fost împroprietărit de jur împrejurul instalațiilor de la baza pârtiei de schi. Pe principiul cazematei, acesta a dobândit control total asupra accesului turiștilor la îmbarcare, cu toate avantajele ce decurg de aici. Practic, de toți banii pe care i-a băgat și ar mai urma să-i bage Consiliul Județean în instalațiile de la baza pârtiei ar profita înzecit și însutit familia Bârlă. Ca să nu mai vorbim de faptul că onor Consiliul Județean, sub mandatul președintelui Tecău, a băgat bani publici în construirea a doi piloni ai pârtiei de schi pe același teren al familiei lui Pavel Bârlă. Un alt proprietar care se învecinează cu domeniul Molivișu este un anume Liviu Dumitrescu din București. Iar acesta este un personaj nu doar misterios, ci și extrem de prețios în toată această schemă a mult chinuitei faceri a pârtiei de la Molivișu, cu bani de la buget și investitori imobiliari… „strategici”.  Am stat de vorbă cu primarul comunei Arefu, Gheorghe Stoican, care, într-o convorbire telefonică, ne-a confirmat că cei doi proprietari și-au donat intempestiv pământul primăriei Arefu. O parte din pământ, mai exact, vreo 5000 mp, cât să deblocheze, dacă se mai poate, investiția în pârtie. Având în vedere că gestul a survenit după izbucnirea acestui scandal cu suficiente conotații penale, se poate spune și că frica păzește pepenii.

Edilul Gheorghe Stoican:  „Li s-a explicat că terenurile lor afectau buna funcţionare şi au fost de acord să doneze”

# Domnule Stoican, am înțeles că s-au făcut cereri de donație din partea domnilor Bârlă și Dumitrescu, în favoarea Primăriei Arefu…
– Da.
# Pe numele ambilor domni?
– Da!
# Despre ce suprafață de teren este vorba?
– În jur de 5.000 de metri în total, fostul viceprimar Bârlă întreaga suprafață iar celălalt a mai rămas cu ceva, dar nu știu cât…
# Cei doi sunt singurii proprietari din zonă?
– Da… Nu… Mai sunt proprietari în zonă…
# Păi și ce le-a venit așa, din senin, să își doneze?
– Este vorba despre un teren care inițial nu făcea parte din proiect, dar afecta buna funcționare a acestuia. Li s-a explicat și, la insistențele noastre, oamenii au fost de acord să doneze.
# Cum anume afecta terenul dumnealor bunul mers al proiectului?
– Păi, dacă s-a extins pârtia, automat afecta. Suprafețele acelea erau mai aproape și împiedicau. Pârtiile trebuiau făcute mai jos. Oamenii au fost de înțeles și au cedat terenurile pentru bunul mers al proiectului.

„Vă rog frumos, ultima întrebare, că mă prinde Poliția…”

# Dar acest domn, Dumitrescu, este din zonă?
– Nu, este un băiat din București parcă, sau cam așa ceva.
# A cumpărat de la cineva sau a moștenit? Cum a ajuns fix acolo, la Molivișu?
– Nici eu nu mai știu, să stau să mă uit pe toată hârțogăiala…
# Când anticipați că se dă drumul la toată treaba?
– La ce vă referiți?
# La lucrări, la execuție…
– Păi acum, după ce se rezolvă situația juridică a terenului, urmează pașii următori. Nu pot să precizez, trebuie să obținem o nouă autorizație de executare.
# Aș mai avea o întrebare…
– Vă rog frumos, ultima întrebare, că mă prinde Poliția… (interlocutorul nostru nu părea că se afla pe stradă sau în mașină, ci mai degrabă într-o încăpere, că vorbea cu cineva aflat în plan mai îndepărtat, însă, cine știe, o avea domnul primar vreo premoniție legat de treaba cu poliția și cu Molivișu).
# Domnule primar, spuneați că mai sunt și alți proprietari în zonă, cine sunt aceștia?
– … (Întrebare rămasă suspendată și fără răspuns fiindcă domnul primar a închis precipitat telefonul. O fi venit deja poliția…?)

Bucureşteanul Liviu Dumitrescu, celălalt proprietar strategic de la Molivişu:  „Am investit mai demult. La început, pe malul lacului Vidraru”

7 molivisuAm reușit într-un final să stăm de vorbă și cu investitorul misterios Liviu Dumitrescu, cel care, alături de fostul viceprimar al comunei Arefu, Pavel Bârlă, a cumpărat terenurile de la baza pârtiei Molivișu. L-am întrebat pe bucureștean inclusiv dacă are vreo legătură cu Sorin Ovidiu Vântu, cel despre care s-a speculat la un moment dat că, prin  intermediul unor case de avocatură, ar fi cumpărat masiv terenuri la Molivișu.  
# Este adevărat că ați donat o parte din terenul cumpărat la Molivișu. Despre ce suprafață este vorba, mai exact?
– Da, așa este. Este vorba despre o jumătate de hectar.
# Ce anume v-a determinat să faceți această investiție, până la urmă strategică, în zonă, mai ales că am înțeles că ați fi bucureștean?
– Nu este o investiție strategică sau cel puțin nu așa este privită de autorități. Dacă era strategică s-ar fi început construirea. Eu am investit mai demult. La început, pe malul lacului Vidraru. Am fost la niște prieteni care aveau o pensiune acolo și atunci m-am hotărât să îmi fac și eu o casă de vacanță.
# Bine-bine și acum de ce v-ați hotărât să donați?
– Pentru că exista riscul ca terenul să fie blocat, era chiar la baza pârtiei. Era păcat! Am zis că trebuie să fac asta pentru că sper să ieșim din impas, să vedem, în cele, din urmă, luminița de la capătul tunelului.
# Sunteți considerat un personaj misterios în spatele căruia s-a afla Sorin Ovidiu Vântu… Este adevărat?
– Nu, nu este adevărat! Nu am relaționat niciodată cu această persoană. Nu îl cunosc. Sunt inginer de profesie și am și alte investiții dar nu mă interesează nimic din lumea agitată a politicii.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii