Web Analytics

AEP face un control la AUR să vadă cum s-au cheltuit banii de la stat

de | 8.09.2023 20:19 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) derulează un control în cazul AUR, demersul vizând, printre altele, legalitatea cheltuirii banilor din subvenția de la stat. În ultima perioadă, AUR a lansat mai multe campanii, precum Caravana Medicală AUR, prin care au mers prin ţară pentru a oferi servicii medicale românilor şi „Ghiozdănelul de aur”, care a vizat donarea a 20.000 de ghiozdane, potrivit Hotnews.

Citește și: Un tren CFR a ratat gara în care trebuia să oprească

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Toni Greblă, a declarat, pentru news.ro, că verificările sunt urmare a numeroaselor sesizări primite din teritoriu şi a informaţiilor din mass-media, fiind vorba de o sesizare din oficiu.

„Urmare a numeroaselor sesizări primite din teritoriu şi a multiplelor informaţii apărute în mass-media, în legătură cu diverse activităţi organizate de formaţiunea respectivă, ne-am sesizat din oficiu şi am dispus un control care a început pe 1 septembrie şi se va finaliza peste două săptămâni”, a declarat preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Toni Greblă.

Potrivit preşedintelui AEP, „controlul vizează legalitatea obţinerii veniturilor pentru formaţiunea respectivă, atât din subvenţiile de la stat, dar mai ales din alte surse strict prevăzute de lege şi legalitatea cheltuielilor în confomitate cu legea privind finanţarea partidelor”.

„La sfârşitul controlului, raportul întocmit de echipa de control va fi publicat pe site-ul Autorităţii”, a mai precizat preşedintele Autorităţii.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *