Web Analytics

Adriana Mitu, Editura Diana şi poveştile terapeutice pentru copii

de | 7.12.2017 09:25 | Cultură

9 adriana mitu01Marți, 28 noiembrie, Editura Diana și Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș au organizat o conferința gratuită, intitulată „Conectarea cu cei mici prin jocuri și povești”, și evenimentul de lansare a celei de-a treia serii de pachete terapeutice (poveste terapeutică și puzzle), din Colecția „ABC-ul poveștilor terapeutice” a Editurii Diana. Autoarea acestei colecții este Adriana Mitu, facilitator de programe de dezvoltare cognitiv-emoțională pentru copii și adolescenți.

A fost o seară de poveste la Biblioteca Județeană Argeș, iar tâlcul poveștilor terapeutice s-a împletit în acest eveniment cu bogatul conținut educațional transmis de Adriana Mitu.
În deschiderea conferinței, au luat cuvântul redactorul acestei ultime serii de pachete terapeutice, Sabina Diacenco, psihologul clinician Elena Sachelarie si copiii Ioana Victoria Ristea Capragiu și Alexandru Teodor Stănciulescu, absolvenți ai cursului de Public Speaking pentru copii, susținut de Adriana Mitu.
9 adriana mitu02Temele abordate în cadrul acestei conferințe au fost extrem de interesante atât pentru părinți cât și pentru copii: conectarea cu cei mici prin intermediul jocului, înțelegerea mesajelor pe care copiii doresc să le comunice prin intermediul jocului și tipurile de joc, care pot fi aplicate în funcție de tipul de inteligență pe care-l manifestă copilul.
Fiecare pachet terapeutic din ultima serie de pachete terapeutice cuprinde o poveste terapeutică ce se adresează atât celor mici cât și celor mari, dar și un puzzle cu o imagine reprezentativă din poveste. Titlurile poveștilor terapeutice și temele abordate din cadrul acestei serii sunt: „Aiurica în Orașul Grăbit. Dezvoltarea atenției și a capacității de concentrare”; „Ana, Victor și Neuro descoperă misterele creierului. Descoperă cum funcționează creierul tău”; „Cum a devenit Louis un pirat neînfricat. Teama de nou și neîncrederea în sine”; „Hector se pregătește să devină vrăjitor. Motivația, perseverența și stimularea interesului pentru învățare”.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii