Web Analytics

Adrian Titieni vine iar la Pitești, la teatru. De ce i-a admirat maestrul pe elevii de la „Odobescu”

de | 30.09.2023 07:45 | Actualitate, Cultură, Home

Sâmbătă, 30 septembrie, la ora 19, la Teatrul „Alexandru Davila” din Pitești este programată din nou comedia „Proștii sub clar de lună”, de Teodor Mazilu, în regia lui Felix Alexa.

Citeşte şi: Film inspirat din fapte reale, la Cinema „București”, cu Alex Velea în rol principal

Spectacolul, cu o distribuție de zile mari – Adrian Titieni, Ramona Olteanu, Ada Dumitru, Gogu Preda, Mirela Popescu, Cătălin Mirea, Adrian Duță –  a stârnit ropote de aplauze din partea publicului care, la premiera jucată pe 16 și 17 septembrie, a umplut sala mare a teatrului.

Pe scurt, personajul principal al piesei, Gogu, jucat excelent de Adrian Titieni, este un om corupt care, pentru a scăpa de controlul financiar, apelează și la șantajul sentimental. Cel mai cinstit angajat al Fiscului, Emilian (interpretat de Gogu Preda), e în stare să închidă ochii la evaziunea fiscală depistată din iubire pentru Ortansa (Ada Dumitru).

Adaug, la final, un aspect inedit. Cu actorul Adrian Titieni m-am întânit în dimineața zilei de sâmbătă, 16 septembrie, în Piața Primăriei Pitești, acolo unde sute de elevi-voluntari din municipiu își prezentau invențiile în cadrul Romanian Science Festival.

Dl Titieni, încântat de ideile unor adolescenți de la Colegiul „Alexandru Odobescu” – aceștia testau două tipuri de roboți, creații proprii – a stat să le admire performanțele, să-i ascute și să-i fotografieze. Actorul chiar a încercat să verifice performanțele unui robot, folosind o telecomandă.

Apoi, înainte de a se duce la repetiții, m-a invitat la teatru. Și nu am regretat.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *