Web Analytics
scris joi, 17.10.2024

Adrian Neaga: „Cu cât pleci mai devreme, cu atât ești mai pregătit”

Adrian Neaga, fostul fotbalist al echipei FC Argeș, a dezvăluit cât de putred e fotbalul românesc la nivel de copii și juniori.

Adrian Neaga: „Cu cât pleci mai devreme, cu atât ești mai pregătit”

Neaga acuză înființarea unui număr foarte mare de școli private, unde părinții plătesc cotizații și au pretenția ca antrenorul să-l folosească foarte mult pe copil, deoarece totul este contra cost.

Fostul fotbalist consideră că un junior din România are cu adevărat șanse de a ajunge fotbalist la un nivel înalt doar dacă pleacă devreme în străinătate, unde poate fi crescut, din punct de vedere sportiv, după cele mai bune standarde.

Invitat în platoul emisiunii ProSport Live, fostul fotbalist Adrian Neaga a vorbit despre hibele sistemului din fotbalul românesc, la nivel de copii și juniori

Din punctul meu de vedere, chiar dacă acum deranjez foarte multă lume, eu cred că juniorii trebuie să plece cât mai de tineri afară, pentru că altele sunt condițiile de antrenament. Se pot dezvolta. Se văd jucătorii care vin de acolo sau care sunt plecați. Sunt de un nivel mult mai bun decât cei care joacă în campionatul României. Asta e realitatea, cu cât pleci mai devreme, cu atât ești mai pregătit.

În România se fac antrenamente cu 30-40 de copii și afară se fac cu 11-12 copii. Vezi doi-trei antrenori la grupă, iar în România este doar unul. De asta și spun că este bine pentru fiecare copil să plece să se acomodeze cât mai devreme afară. În România s-au creat prea multe școli de fotbal”, a declarat Adrian Neaga, la ProSport Live.

Citește și: Cristiano Ronaldo este cel mai bine plătit fotbalist din lume

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Vot pe banii câmpulungenilor

Ultima întrunire a consilierilor locali din Câmpulung care își încheie mandatul în această săptămână a avut loc cu ocazia unei ședințe extraordinare...

Un bulevard de multe milioane

Valoarea proiectării și a execuției rezultată din licitația prin care a fost desemnat executantul lucrărilor de reabilitare a fost de 5.530.577,91...