Web Analytics

Adrian Moisescu: ”Pintilie mi-a promis că mă pune director de Resurse şi m-a păcălit”

de | 31.07.2014 12:55 | Actualitate

Fost director la ABA Argeș-Vedea, în prezent șef Sistem Hidrotehnic Mărăcineni, Adrian Moisescu continuă să facă noi dezvăluiri despre lucrurile mai puțin știute ori… curate de la Direcția Apelor.
Aducându-și aminte de momentul înlocuirii sale din funcția de director general, Moisescu dezvăluie: ”Mi-am depus mandatul la rugămintea lui Pintilie (n.r. – directorul general de la Apele Române). Directorul Pintilie m-a chemat la el și mi-a zis: ”Bă, am niște obligații la PSD Pitești că acum suntem noi la putere”. La mine a fost un gentleman agreement cu Pintilie. Eu mi-am depus mandatul, pur și simplu. Că el nu s-a ținut de cuvânt, asta e altă treabă. El mi-a spus în momentul ăla, a și scris pe o hârtie cu mâna lui și a semnat că mă duc director de Resurse tot aici la ABA Argeș-Vedea. Și m-a păcălit. Nu am însă niciun conflict cu Pintilie. Când o să revină partidul la putere, probabil o să vin înapoi pe funcția de director. Până atunci nu vreau funcția nimănui. ”
În 2012, Vasile Pintilie a dispus ca Centrul de perfecţionare de la Voina din judeţul Argeş să treacă de la Administraţia Bazinală de Apă Argeş – Vedea la ANAR. Și, așa cum a dezvăluit și presa centrală în mai multe rânduri, prin această manevră s-a dat liber la achiziţionarea directă a unor bunuri materiale, la preţuri supraevaluate, de la firmele agreate. Numai în decursul anului trecut s-au achiziţionat termopane, mobilier, lenjerie şi multe obiecte de uz casnic la preţuri de cinci ori mai mari decât cele existente pe piaţă, dar de calitate inferioară. Prin aceste aranjamente s-au luat bunuri de circa 200.000 de euro, care urmează ca, aproape toate, să fie transferate către structurile din teritoriu pentru a se face uitate preţurile exorbitante cu care au fost cumpărate. Trebuie precizat că modernizarea Centrului de perfecţionare de la Voina s-a făcut cu circa 1.500.000 de euro, bani proveniţi din fonduri europene.

Moisescu: ”Până la coadă, să răspundă cine a făcut, ce a făcut, la Voina”

Iată ce spune Adrian Moisescu despre aceste cheltuieli exorbitante: ”Se pare că există un dram de adevăr. Până la coadă, să răspundă cine a făcut ce a făcut acolo. Tot legat de Voina, sunt oameni care spun că s-a scos parchetul de lemn masiv care de abia fusese pus și că în loc s-a pus parchet laminat. Iar aici vorbesc oameni care știu. Nu vă gândiți că vorbesc portarii sau femeile de servici. Vorbesc oamenii care au avut deciziile acolo, care au avut tangență directă. Aș vrea să mai spun că atunci când am venit director la Ape, cabana Voina era sub sechestru. Cei de la Finanțe au și vrut să o vândă. Au scos-o de vreo două ori la licitație și nu a cumpărat-o nimeni.”
Denis Grigorescu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii