Web Analytics

Adrian Miuţescu: „Echipa PNL care vine la Primăria Piteşti nu va avea constrângeri politice şi va urmări exclusiv interesul oamenilor”

de | 30.07.2020 13:27 | Politica si Administratie

# Eveniment! Liberalii au lansat candidatura lui Sorin Apostoliceanu la Primăria Piteşti

Punctul zero al unei campanii electorale este lansarea candidatului, momentul de start într-o cursă extrem de importantă atât pentru candidat, cât și pentru partidul care îl susține. PNL își asumă în fața cetățenilor o misiune istorică pentru Pitești: să elibereze orașul de administrația care l-a ținut 30 de ani în subdezvoltare, care i-a furat orice șansă la modernizare și care i-a făcut pe piteșteni să-și dorească să plece din țară sau să se mute în alte orașe ale României, administrate responsabil. PNL poate să le ofere piteștenilor salvarea din mâinile grupurilor de interese roșii și să aducă orașul la standardele de civilizație pe care ni le dorim cu toții.

„Sorin Apostoliceanu nu a fost lăsat”

“Candidatul Partidului Național Liberal pentru primărie este alegerea piteștenilor, este omul cu cea mai mare cotă de încredere conform sondajelor de opinie, este un profesionist și un expert în administrație.
Decizia Biroului Politic Național al PNL a statuat ceea ce piteștenii au ales: Sorin Apostoliceanu pentru Primăria Pitești! Este omul care nu a ars etapele în parcursul profesional și care a muncit pentru diplomele primite și pentru reușitele sale. S-a ținut departe de politică și a demonstrat apropiere de oameni și dorința de a le rezolva problemele. Nu a fost lăsat. Suntem partidul de tradiție care susține oamenii, care încurajează competiția pentru succes și care are cei mai valoroși primari și președinți de consilii județene din țară! Sorin Apostoliceanu este astăzi în formula câștigătoare! Succesul primarilor PNL are la bază o rețetă simplă, dar atât de străină celor de la PSD: mai puțină politică și mai multă muncă! Pentru asta primarii PNL s-au înconjurat de profesioniști, au lăsat funcționarii să-și facă datoria și au tratat cu responsabilitate votul cetățenilor. Eu îmi iau angajamentul că echipa PNL care vine la primărie nu va avea constrângeri politice și va urmări exclusiv interesul oamenilor!”, a declarat Adrian Miuțescu, președintele PNL Argeș
“Garantez pentru ECHIPA PNL, care va avea ca obiective marile proiecte pentru Pitești: în sănătate, educație, infrastructură, transporturi și servicii publice, salubritate sau urbanism. Toate sub umbrela Reclădim România, cel mai ambițios plan de dezvoltare a României din ultimii 30 de ani, pe care l-am lansat la București alături de președintele României, Klaus Iohannis, alături de premierul Ludovic Orban și echipa sa guvernamentală de care depinde reușita programului și efectul de multiplicare a acestuia în toată țara. Și Piteștiul va fi reclădit și va avea din nou anvergura de altădată! Oamenii sunt cheia! Oamenii performanți sunt secretul. Iar PNL știe să îi crediteze cu încredere și responsabilitate. Primăria Pitești va deveni, în sfârșit, un partener adevărat al investitorilor și un generator de politici publice sănătoase pentru comunitate și măsuri în beneficiul cetățenilor. Nu sunt cuvinte mari, sunt pași foarte clari din programul echipei PNL pentru Primăria Pitești, sunt etape extrem de bine definite pe care le vom bifa împreună atunci când vor fi îndeplinite. Dar pentru misiunea pe care ne-o asumăm astăzi este nevoie de dimensiunea politică, aceea care să ajute administrația, nu să o încurce. PNL vrea să dezvolte localitățile și poate face asta, a demonstrat la Oradea, la Cluj, la Sinaia sau Alba-Iulia! Acolo unde orașele înfloresc sub primari și președinți de consilii județene PNL, PSD se topește, devine irelevant! Acolo unde localitățile se dezvoltă, politicienii găștilor de interese dispar!”, a precizat Adrian Miuțescu, președintele PNL Argeș.

Sorin Apostoliceanu: „Un primar bun poate să facă din aparatul administrativ o mașinărie care merge unsă”

“După 4 ani în administrația orașului, mi-am dat seama că se pot face multe, dar numai cu abordări de secol XXI și concepții adaptate timpului nostru! Nu poți face performanță când ești constrâns de politica partidului și obligat la obediență, nu poți evolua cu mentalitatea pe care am lăsat-o la PSD. Dar câștigul meu net în acești 4 ani se contabilizează în date exacte despre ce anume trebuie rezolvat urgent. Știu cum să fac lucrurile să meargă și, mai ales, știu când trebuie să las echipa să lucreze, să nu pun piedici în fața unor proiecte bune pentru comunitate. În perioada următoare voi continua să preiau sugestiile oamenilor și voi face lista de priorități ale orașului, pentru că schimbăm modul de a face administrație! Cu lucruri care fac diferența și contează. În primul rând cu transparentizarea deciziei administrative, pentru că cetățenii trebuie să știe cum ne ocupăm noi ca administratori de patrimoniul comun. Și, la fel de important, prin profesionalizarea muncii în primărie și instituirea respectului față de cetățean.
Un primar bun poate să facă din aparatul administrativ o maşinărie care merge unsă, dar are nevoie de profesioniști lângă el și are nevoie de un Guvern care sprijină autoritățile locale! Suntem astăzi, și spun asta cu bucurie, într-un context extrem de bun: Guvernul Orban a lansat recent Programul Național de Investiții, cu o componentă esențială pentru dezvoltarea comunităților, încurajând antreprenoriatul urban și rural. Și eu cred că singurul motor autentic de dezvoltare economică sunt investițiile.
Sprijinul guvernului PNL este vital pentru proiectele viitoare! Autostrada spre Sibiu, care scurtează traseul către Europa, depinde de sprijinul Guvernului! Infrastructura modernă și investițiile în sistemul de sănătate, de asemenea. Este o vorbă amară la noi: cel mai bun doctor din Pitești este autostrada. Această realitate trebuie să devină istorie!
Nu mai este timp pentru primarul care se pricepe la tot și ține decizia doar în mâinile lui. În echipa aceasta fiecare are expertiză pe un domeniu esențial pentru Pitești. Acest lucru este garanția că vom deveni orașul în care tinerii vor vrea să rămână, să se stabilească aici și să investească în acest oraș cu un potențial extraordinar!
Ilie Bolojan, Emil Boc, Klaus Iohannis, la Sibiu – primul oraș românesc cu adevărat european – sunt modele de urmat pentru succes și în același timp oameni care ne oferă perspectiva reușitei în condițiile unei guvernări locale responsabile. Cred în șansa noastră și știu că plec la luptă electorală într-o formulă câștigătoare!”, a declarat Sorin Apostoliceanu.

Mihai Coteț: „Piteştiul se poate dezvolta doar cu PNL”

“Mă bucur mult că pornim, în sfârșit, un proces de reconstrucție pentru Pitești! Mă bucur și mai mult că fac parte din schimbarea pe care piteștenii o așteaptă de 30 de ani! Sunt parte din echipa PNL pentru Primăria Pitești și, așa cum am mai spus și am și demonstrat, sunt omul care nu evită provocările și care știe să fie lider, dar și om de echipă! Este esențial pentru Pitești să fie condus de o echipă în care fiecare vine cu expertiza lui pe domenii esențiale și decizia nu stă în mânile unui singur om care le știe pe toate și nimic, ca până acum. Și la fel de important este să începem astăzi un parteneriat durabil cu cetățenii, de tipul win-win, ca în afacerile de succes. Piteștiul are multe probleme după 30 de ani de PSD. A fost condus cu scuze şi neputinţă, lăsând impresia că oraşul, zona şi oamenii nu pot mai mult. În realitate, singurii incompetenţi au fost ei, pesediştii, care au omorât în faşă orice iniţiativă şi orice idee care ar fi putut aduce schimbarea. Limitele administrației incoerente și ineficiente din Pitești se văd cu ochiul liber. Iar sfidarea cetățeanului și lipsa de respect față de banul public au fost politică de partid și în regulă în primărie. Problemele sunt nenumărate: străzile și trotuarele distruse, lipsa locurilor de parcare, aglomerația din traficul rutier, curățenia precară din oraș, nevoia de parcuri și spații verzi amenajate, locuri de joacă puține, școli și grădinițe cu infrastructură precară, lipsa de reacție a poliției locale, locuri de muncă prost plătite! Piteştiul se poate dezvolta doar cu PNL, după rețeta pe care o avem deja de la primarii noștri liberali către care toată țara se uită cu admirație! Despre Pitești nu trebuie să se mai vorbească doar în contextul scandalurilor de corupție ale PSD! Alături de Sorin Apostoliceanu, omul care a fost în interiorul administrației, singurul care a lucrat pentru cetățeni, vom transforma orașul în unul în care ne place să trăim, într-un oraș fără mizerie, fără probleme în trafic, cu asistență medicală de calitate, cu școli și grădinițe pregătite să ne educe copiii! Piteștiul va redeveni ACASĂ pentru piteșteni, în adevăratul sens al cuvântului, așa cum îmi place să spun! Trebuie să le oferim piteștenilor tot ce au nevoie, la ei acasă!
Candidatul PNL are toate atuurile victoriei este tânăr, dar cu experiențăa, a confirmat la nivel local, este onest și pregătit să performeze”, a declarat Mihai Coteț.

Ana Stan: ”Voi fi alături de Sorin în mijlocul oamenilor”

„Lansarea de anul acesta, chiar dacă are o umbră din cauza contextului extraordinar pe care îl traversăm alături de întreaga planetă, este specială. Spun asta pentru că, deși suntem în perioada distanțării fizice, a distanțării sociale, trebuie să fim mai uniți ca oricând! Ne apropie obiectivele comune pentru Pitești, aceeași dorință a tuturor de a trăi într-un oraș curat, frumos, în care îți place să locuiești, cu o administrație prietenoasă și accesibilă! Pentru toate acestea și pentru multe altele am candidat în competiția internă pentru nominalizare și am ales să fiu parte din echipa care se va lupta până la ultimul vot! Cineva îmi spunea zilele trecute că avem o misiune ușoară: ce ar mai putea promite candidatul PSD? Mai poate fi credibil un fost primar care a ajuns pe podiumul rușinii la capitolul guvernare locală? Mai poate cineva să crediteze cu un vot un om profund marcat de obiceiurile păguboase pentru comunitate?
Eu sunt convinsă că piteștenii nu mai cad în plasa promisiunilor mincinoase și, mai mult decât atât, că se vor alătura echipei noastre! Voi fi alături de Sorin în mijlocul oamenilor, vom vorbi cu oamenii despre multele probleme ale orașului și despre cele mai bune soluții pentru noi toți și îi îndemn pe piteșteni să ne spună ce își doresc pentru orașul lor și pentru viața lor aici după 27 septembrie! Piteștiul este în echipa câștigătoare și astăzi lansăm nu doar un candidat, ci și o colaborare onestă și responsabilă primărie – cetățean, un parteneriat pe termen lung, pentru care garantăm cu experiența noastră profesională, cu renumele fiecăruia în parte în acest oraș și cu rolul distinct și precis al fiecăruia dintre noi în acest proiect comun!”, a declarat Ana Stan.
Andrei Toma

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii