Web Analytics

Adrian Miuțescu: “Avem nevoie de un spital municipal modern în Pitești”

de | 14.06.2021 12:43 | Actualitate, Politica si Administratie

Președintele PNL Argeș, Adrian Miuțescu a declarat in cadrul unei emisiuni de la un post local că reprezentanții PNL au obiective bine stabilite referitoare la Municipiul Pitești.

“La Pitești este un Consiliu Local majoritar de dreapta. Trebuie să facem lucruri bune pentru piteșteni, nu pentru PNL, USR sau PSD. Primarul nu are cum să nu țină cont de majoritatea de dreapta, comunicarea și înțelegerea sunt necesare. Proiectele noastre au fost prinse în bugetul municipiului, așa cum și proiectele primarului sunt susținute de noi. De exemplu, vom pune umărul la realizarea unei baze sportive în zona Trivale. Președintele USR Argeș este secretar de stat în Ministerul Tineretului și Sportului și va ajuta pentru transferul unor terenuri. Pentru proiectele majore ale Piteștiului trebuie să existe susținere comună, pentru că dacă fiecare trage în câte o parte, ele se blochează și nimeni nu are de câștigat.

Bugetul a trecut după ce noi am introdus și proiectele noastre, printre care Spitalul Municipal, pentru care am găsit și teren disponibil. Va fi în zona de descărcare din noua centură a Piteștiului, care va face parte din drumul expres Pitești- Mioveni- Brașov. Avem nevoie de un spital modern, să nu mai spunem că cel mai bun spital e autostrada București-Pitești. Acum oamenii evită să ajungă în spitale, de frică să nu intre cu o boală și să plece cu două, cum am pățit și eu. Și nu e normal. Pentru realizarea spitalului există posibilitatea accesării de fonduri eurpene, inclusiv prin PNRR. Dar va fi și o cofinanțare din partea Consiliului Local, trebuie să găsim bani pentru sistemul medical. Anul viitor ar trebui finalizată documentația și în 2023 să se înceapă construcția spitalului”, a declarat Adrian Miuțescu.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Este o initiativa foarte buna dar trebuie ca serviciile oferite sa fie la standarde europene altfel va fi construit degeaba.Daca o tinem tot cu serviciile facute neprofesionist,cu spagile de rigoare de la portar pana la director sau cu comportament delasator si nepasator al cadrelor medicale si nu in ultimul rand cu diagnostice si tratamente gresite ,atunci l-am construit degeaba.Daca nu gasim medici si personal auxiliar in tara putem aduce de afara pt. ca multi sunt foarte buni si disciplinati.
    Managerul trebuie sa fie dedicat specificului si centrat pe salvarea vietii si integritatii umane.
    Cred ca va fi foarte greu ce spun eu aici dar ,nu ….imposibil.