Web Analytics

Adrian Miuțescu: „Autostrada Sibiu-Pitești și drumul expres Craiova-Pitești, priorități în “Planul Național de Investiții și Relansare Economică”

de | 2.07.2020 21:36 | Actualitate

Adrian Miuțescu: “În cinci luni, guvernul PNL a alocat pentru investiții cea mai mare sumă din ultimul deceniu: 13,1 miliarde de lei”.
Guvernul Ludovic Orban a elaborat Planul Național de Investiții și Relansare Economică, document care prevede, la nivel național, construirea a peste 3.400 de kilometri de autostrăzi și drumuri expres, 3 spitale regionale, 25 de spitale județene, peste 100 de spitale orășenești, peste 1.000 de unități medicale în mediul rural, sute de grădinițe, școli, campusuri și cămine universitare. Programul este în valoare de peste 100 de miliarde de euro și urmează să fie finanțat atât de la bugetul de stat, cât și din fonduri europene.
“Acest program național de investiții este cel mai ambițios proiect de dezvoltare a României din ultimii ani și vizează sectoare importante precum, educația, sănătatea, infrastructura rutieră, infrastructura energetică, mediul sau agricultura. Prin punerea în aplicare a “Planului Național de Investiții și Relansare Economică” județul Argeș va beneficia de finalizarea lucrărilor la Autostrada Sibiu-Pitești, de finalizarea drumului expres Craiova-Pitești, de realizarea unei noi capacități de producție hidro și retehnologizare la centrala Vidraru, de extinderea rețelei de gaz la nivel județean, de construcția unei săli polivalente în municipiul Pitești. Despre obiectivele noastre ca județ am discutat cu premierul Ludovic Orban și m-a asigurat că cele două proiecte de infrastructură rutieră, atât de importante pentru noi, Autostrada Sibiu-Pitești și drumul expres Craiova-Pitești sunt prioritare pentru Executiv. Să nu uităm că în cinci luni, guvernul PNL a alocat pentru investiții cea mai mare sumă din ultimul deceniu: 13,1 miliarde de lei și asta spune multe despre planul liberal de modernizare a României”, a declarat președintele PNL Argeș, Adrian Miuțescu.
Liderul PNL Argeș a mai precizat că planul de relansare economică este solid pentru că Guvernul Orban a luat din timp măsuri, în contextul pandemiei cauzată de coronavirus și că a avut două obiective: salvarea oamenilor și limitarea efectelor asupra economiei. “Scopul nostru a fost ca românii să poată sta acasă la apogeul crizei sanitare (pentru a împiedica răspândirea virusului în comunitate, pentru a fi în siguranță sanitară și a-și sprijini familia) și ca românii să aibă unde se reîntoarce la muncă după ce apogeul pandemiei a fost depășit”, a arătat Adrian Miuțescu.
“Planul Național de Investiții și Relansare Economică” reprezintă un document de interes public și Clubul Oamenilor de Afaceri Liberali Argeș îl va promova atât în mediul economic argeșean, cât și la nivelul opiniei publice.
“Prin acest plan național de restart economic vrem să ducem la bun sfârșit ceea ce PSD nu a fost în stare, mai ales că vorbim de proiecte esențiale pentru România și pentru județul nostru. Guvernul liberal a trecut de veșnica fază de proiecte pe hârtie, la construcție, la investiții reale, la reclădirea României astfel încât să dăm șansa la prosperitate. Acest lucru se poate face doar cu investiții, adică prin implementarea proiectelor, nu doar prin declararea lor în presă și prin promisiuni deșarte care nu sunt concretizate prin bugetare sau planificare. Din acest motiv, Clubul Oamenilor de Afaceri Liberali Argeș supune spre analiză “Planul Național de Investiiții și Relansare Economică”, mediului de afaceri și opiniei publice argeșene”, a declarat Cătălin Andrei, președinte interimar COAL Argeș.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole