Web Analytics

Adrian Crăciun, fiul şoferului de la Primăria Costeşti electrocutat pe câmp: „N-am vrut să mai fac ceartă cu nimeni, să mă duc să descopăr adevărul”

de | 19.03.2020 13:36 | Dezvăluiri

# ”Oricum, nimic nu mi-l mai aduce pe tata înapoi”, spune Adrian Crăciun (foto), fiul șoferului electrocutat în timpul serviciului

„Că ești mulțumit sau nu, asta e, nimic nu mi-l aduce pe tata înapoi”, este concluzia lui Adrian, unul dintre băieții lui Ilie Crăciun, angajatul Primăriei Costești care a murit în noiembrie anul trecut, în timpul serviciului. Răposatul era șofer al primăriei de peste 15 ani.

Ancheta ITM spune că a fost accident de muncă. Primăria a luat două amenzi de 7500 lei

La doar 56 de ani, nea Ilie a sfârșit electrocutat după ce un stâlp de înaltă tensiune a căzut peste remorca tractorului cu care transporta resturi vegetale aduse dintr-un cimitir. Moartea cumplită a lăsat o familie îndurerată și a ridicat multe semne de întrebare, întrucât locul în care s-a întâmplat tragedia nu era groapa de gunoi unde bărbatul trebuia să descarce remorca. Accidentul s-a petrecut pe un câmp. Încă nu se știe dacă bărbatul a luat singur decizia de a se duce acolo sau a fost o sarcină de serviciu. Primarul Ion Baicea a negat inițial a doua variantă și a spus că victima n-a respectat traseul și că trebuia să meargă la o groapă pentru resturi vegetale. Contactat ulterior, primarul Costeștiului nu a mai vrut să discute despre acest subiect.
ITM Argeș a finalizat de curând ancheta, iar cazul a fost încadrat ca accident de muncă. Inspectorii au constatat deficiențe, au dispus măsuri și au aplicat sancțiuni. Concret, Primăria Costești a primit 2 amenzi, una în valoare de 4.000 lei pentru că victima nu avea controlul medical periodic efectuat. A doua amendă, de 3500 lei, pentru că tractorul agricol și remorca nu aveau inspecția tehnică periodică. De asemenea, Primăria a primit și 2 avertismente pentru inexistența unui plan de prevenire și protecție și nefuncționalitatea Comitetului de Securitate și Sănătate în Muncă.

”Nu stau să mai îmi bat capul, că îmi fac mai mult rău”

„Sincer să fiu, că ești mulțumit sau nu, așa s-a petrecut, așa s-a întâmplat. Acum, asta e. Nimic nu mi-l mai aduce pe tata înapoi. Și că o fi în regulă așa sau nu, asta e. Nu stau să mai îmi bat capul, că îmi fac mai mult rău”, ne-a răspuns resemnat Adrian Crăciun, în vârstă de 29 ani.
Stabilit în Hunedoara, tânărul a aflat vestea morții tatălui de la poliție. „M-au sunat niște vecini, mi-au spus că s-ar fi întâmplat ceva cu cineva al lui Crăciun. Eu aveam un unchi bolnav și m-am gândit că despre el e vorba. După aceea l-am sunat pe tata. Într-un final, mi-a răspuns poliția și mi-a spus că despre el e vorba. Atâta tot. Cu privire la cum s-a petrecut, în ce condiții, eu știu doar ce scrie în acel dosar (de la ITM) și ce mi-au spus colegii. Acum, în dosarul de la ITM l-au băgat cum că nu a făcut manevre corespunzătoare sub stâlpii de înaltă tensiune.”

Fiul răposatului: „Am lăsat autoritățile să își facă treaba. Acum, asta e…”

Potrivit surselor noastre, la Parchetul Judecătoriei Costești a fost deschis și un dosar legat de accidentul mortal al angajatului Primăriei, însă niciun membru al familiei Crăciun nu a fost audiat. Mai mult, Adrian Crăciun nu vrea să tragă pe nimeni la răspundere pentru moartea tatălui său. „Eu n-am mai vrut să mai fac ceartă cu nimeni, să mă duc să descopăr adevărul; am lăsat autoritățile să își facă treaba, acum, asta e. Oricum, nimic nu mi-l aduce pe tata înapoi”. În familia Crăciun, tatăl era stâlpul casei. „Mai am un frate bolnav, cu retard mintal accentuat, în vârstă de 32 de ani. Mama este casnică. Practic, pentru ei era singura sursă de venit (salariul tatălui, n. red.). Fratele are o pensie de până în 400 de lei”, ne mai spune Adrian Crăciun.
Despre primarul Ion Baicea, băiatul răposatului are numai cuvinte de laudă. „A fost responsabil. A sărit cu tot ce i-a stat la dispoziție. Tata lucra de aproape 16- 17 ani la Primărie, o pierdere imensă și pentru ei, și, mai ales, pentru noi. Așa s-a întâmplat, așa a fost să fie, mai mult nu știu ce să vă spun”, a conchis Adrian Crăciun.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii