Web Analytics

Adolescentul salvat de la înec la Bazinul Trivale avea probleme de sănătate

de | 22.06.2017 09:32 | Actualitate

Bazin Trivale copil inec

Adolescentul care a fost la un pas de înec ieri, la baza de agrement din Trivale, avea probleme de sănătate. Din acest motiv i s-a făcut rău şi nu a mai ieşit din apă, afirmă surse judiciare.

Ieri, la Ştrandul Trivale a avut loc un incident care se putea transforma uşor într-o adevărată tragedie. Un adolescent în vârstă de 14 ani a fost în pericol de a se îneca. Băiatul se afla la bazin cu prietenii. A sărit în apă şi nu a mai ieşit. A fost însă zărit la timp de salvamar, care a intervenit rapid şi l-a salvat. Adolescentul a fost transportat de urgenţă la Spitalul de Pediatrie din Piteşti, unde este sub supravegherea medicilor.
„Copilul suferea de nişte afecţiuni medicale. Din ce au declarat martorii, s-ar fi jucat în piscină şi la un moment dat nu a mai ieşit. A fost văzut de salvamar şi scos ulterior”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş, Andreea Însurăţelu.
Băiatul locuia împreună cu bunica sa, părinţii fiind divorţaţi, iar mama lucrând în Germania.
„Salvamarul a intervenit rapid, copilul era conştient şi a fost stabilizat de către echipa medicală după 2-3 minute. Acum se află sub îngrijire medicală şi starea lui este bună. Intervenţia promptă şi coordonată a salvamarului, împreună cu echipa medicală a contat mult în ceea ce priveşte starea lui de sănătate. Asigurăm cetăţenii că ştrandurile din Municipiul Piteşti îndeplinesc toate condiţiile prevăzute de lege în vederea desfăşurării activităţii în condiţii de maximă siguranţă”, a transmis Primăria Piteşti, printr-un comunicat de presă, imediat după producerea incidentului.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Unde erau salvamarii de la bazinul olimpic joi, 29 iunie 2017, la 10.25 cand era sa moara un sportiv de performanta care a avut o problema medicala in bazinul mare?!
    daca nu era un om in varsta care a observat din tribuna ca sportivul sta nemiscat si se scufunda si apoi un coleg al sportivului care l-a scos din apa si i-a facut resuscitare pentru ca acesta era inert cu buzele vinete, omul acela murea.
    de ce era incuiat cabinetul medical cand o instructoare de inot a vrut sa cheme in ajutor pe cineva?!
    de ce baaiatul care la scos din apa pe inecat si apoi i-a salvat viata cu resuscitarea s-a dus apoi la lista cu salvabazin si a intrebat – ia sa vedem cine era salvamar azi?- a citit 2 nume de pe lista a a zis – „fu…., bag….., unde sunt astia acum?”
    despre asta de ce nu scrieti nici o stire?!
    au fost momente de groaza la bazin, omul aceala putea sa moara si voi ziceti ca toate bazinele sunt sigure,
    au fost momente de groaza in care iti dai seama ca nimeni nu te ajuta, poate cineva din public care stie sa inoate si din intamplare stie si sa faca resuscitare, da baiatul cu slip rosu care l-a scos si l-a masat si fata care i-a suflat pe gura, asistenta a venit dupa cinc-zece iminute cand deja isi revenise si salvarea cand a venit erau in pas de plimbare